5. travnja

Kawasaki 3P vraća se na scenu velikim koncertom u Tvornici kulture

20.02.2024 u 12:05

Bionic
Reading

Petak, 5. travnja 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova posljednjih desetljeća vraća se nakon kratke pauze - i to na glavnu pozornicu Tvornice kulture! Kawasaki 3P bit će možda i najveća glazbena vijest ovog proljeća na domaćoj i regionalnoj sceni, a svoj će veliki povratnički koncert održati u petak, 5. travnja 2024. godine na omiljenoj zagrebačkoj pozornici.

Kawasaki 3P – Snifa san glu Izvor: Društvene mreže / Autor: davorviduka

‘Kawasaki 3P nije nestao! Samo se odmarao i u miru podesio mašinu da bude još moćnija i glasnija! Naši koncerti koji dolaze nisu za one sa slabim zdravstvenim stanjem. Uskoro palimo motore i spremite se za brutalan udarac k3p zvuka’, poručila je nabrijana ekipa iz benda koja se vraća na scenu još jača no prije. Ska punk rock miljenici zagrebačke publike napokon će ponovno zasvirati uživo. Osnovan 1993. godine kada je održao i svoj prvi koncert, Kawasaki 3P se kroz tri desetljeća djelovanja, rasprodanih koncertnih prostora i glazbenih nagrada prometnuo u jedan od najboljih i najvećih hrvatskih rock bendova. Svoj su debitantski album ''Kawasaki 3P'' objavili 2003. godine, a osim publike, priznala ga je i kritika koja ga je okrunila Porinom za Najbolji album alternativne glazbe, nakon čega je uslijedila i nagrada Crni mačak za Nadu godine. Uz debitantski album i nagrade, 2003. je godinu obilježio i legendarni nastup na Dori s pjesmom 'Antonija'. Drugi je studijski album 'Idu Bugari' uslijedio 2009. godine, a osim još jednog Porina, ovaj put u kategoriji Albuma godine, nekoliko se tjedana zadržao i na ljestvicama najprodavanijih albuma. S drugog su se izdanja posebno izdvojili singlovi i hitovi 'Puta Madre', 'Ni Da Ni Ne' te 'Niskarastaman' za koje je bend snimio spotove.

Kawasaki 3P - Puta Madre (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Kawasaki 3P svoje je iskustvo gradio sviranjem stotina koncerata po čitavoj regiji, a već nakon drugog albuma svirali su i na najvećim regionalnim festivalima, među kojima su EXIT i INmusic festivali. Treće je studijsko izdanje 'Goli Zbog Pasa' objavljeno 2015. godine, kao i dosadašnja dva za izdavačku kuću Dancing Bear, a najavljeno je singlom '3Problema'. Album su tada promovirali intimnim koncertom u Malom pogonu Tvornice pred tristotinjak najvjernijih fanova, a mjesec dana kasnije uslijedio je i trijumfalni koncert u Velikom pogonu na kojemu su se pjevali stihovi sa svih triju izdanja. Kawasakijevci su 2018. godine proslavili četvrt desetljeća postojanja dvama vrućim i nezaboravnim rođendanskim koncertima u Teatru &TD. Godinu dana kasnije objavili su i live album '25 godina Teatar &TD LIVE' na kojemu je zauvijek zabilježen ovaj veliki trenutak u povijesti domaćeg rocka.

Kawasaki 3p - 3 Problema

Pet godina kasnije, rock mašine vraćaju se na pozornicu. Početak travnja obilježit će ska punk rock tripovi i opasni riffovi koje će Kawasaki 3P servirati zagrebačkoj publici. 'Snifa San Glu', 'Puta Madre', 'Ni Da Ni Ne', 'Mate Parlov', 'Sjekirom u glavu', 'Antonija', '3Problema', 'Malo Vas Je', 'Loš Zao' i 'Kak Si Pa Tak' samo su početak niza hitova kultnog benda koji će publiku na dugoiščekivanom povratničkom koncertu natjerati na neprestano skakanje i glasno pjevanje u znojnoj sinergiji s bendom.

U prodaji je prvih 300 ulaznica po cijeni od 15 eura. Kad se rasprodaju, regular cijena iznosit će 17 eura. Ulaznice potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr.