kraljevska dužnost

Kate Middleton sprema se za svoj povijesni vojni zadatak pukovnice irske garde

16.03.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Britanska princeza spremna je preuzeti dužnost pukovnice irske vojne garde, a u petak će biti dan kada će Kate ispisati povijest i prvi put uputiti kraljevski pozdrav vojsci

Nakon što je prije otprilike dva tjedna sudjelovala u vojnim vježbama i pokazala kako joj stoji vojna uniforma, Kate Middleton spremna je za sljedeći korak. Njezina nova vojna titula nosi i nove obaveze, a kako će se princeza snaći vidjet ćemo u petak kada se održava Dan Svetog Patrika.

U petak će Kate Middleton po prvi put pozdraviti vojsku kao pukovnica irske garde tijekom posjeta vojarni Mons povodom obilježavanja Dana svetog Patrika. Princ William, koji je pukovnik na odlasku, promatrat će Kate u novoj ulozi.

Ovo je prvi put da će princeza Kate prisustvovati paradi u činu pukovnika, a uz to dolaze i neki zadaci pa će Kate tako pokloniti tradicionalne grančice djeteline časnicima i gardistima koji će ih zauzvrat izdati po činovima, kao i maskoti pukovnije irskog vučjeg goniča.

Princeza će pregledati prvi red, a bivši pukovnik princ William pregledat će drugi red. Parada završava kraljevskim pozdravom, koji će izvesti Kate kao nova pukovnica te neizostavnim mimohodom.

Prije dva tjedna princeza Kate sudjelovala je u vojnim vježbama Irske garde.

Middleton se suočila s isceniranom situacijom u kojoj je vojnik zadobio prostrijelnu ranu potkoljenice i kojeg su njegovi kolege evakuirali s mjesta događaja, a na Kate je bilo da pomogne ozlijeđenom. Princeza je pomogla u pružanju prve pomoći i stavila mu podvez na potkoljenicu kako bi zaustavila krvarenje. 

S obzirom da se vježba odvijala na Dan žena, potpukovnik je poručio: 'Posebno je prikladno na Međunarodni dan žena da je nekoliko naših vojnikinja susrelo tako inspirativan ženski uzor.'

  • +10
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Steve Reigate/Daily Express / PA Images / Profimedia