ISKRENO O IZAZOVIMA KARANTENE

Kate Middleton se raspričala: 'U izolaciji sam postala frizer, na užas moje djece! Očito sam na dnu!'

29.01.2021 u 09:51

Bionic
Reading

Kao i svaka dobra majka, Kate Middleton svakodnevno daje sto posto od sebe kako bi njezina djeca bila sita, sretna i obrazovana, no školovanje u karanteni nije joj lako palo uz sve ostale obaveze koje je preuzela na sebe u proteklih godinu dana, otkako su ona i princ William s djecom preselili u ljetnikovac Anmer Hall u Norfolku. U grupnom razgovoru s nekolicinom roditelja vojvotkinja je otkrila što joj najteže pada i kako se snalazi u brojnim novim ulogama koje joj je pandemija nametnula

Kate Middleton iskrena je oko izazova koji su nju i njezinog supruga, princa Williama, snašli u karanteni. Velika Britanija bori se sa virusom, kao i ostatak svijeta, pa djeca ondje školu za sada pohađaju od kuće, baš kao i tijekom prvog vala koronavirusa. To znači da su sve obaveze oko provjera domaćih zadaća i pojašnjavanja nejasnoća spale na leđa britanskih roditelja, među kojima su i vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea.

39-godišnja vojvotkinja u grupnom video chatu otvorila se o ovoj temi i razmijenila iskustva s drugim roditeljima, otkrivši i koji predmet joj zadaje najviše muka dok pomaže u rješavanju zadaća 7-godišnjem princu Georgeu i 5-godišnjoj princezi Charlotte.

Na pitanje kako bi ocijenila svoje matematičke vještine na skali od 1 do 10, Kate je odgovorila: '-5'.

'Očito sam na dnu!', rekla je sa smiješkom lijepa vojvotkinja koja uz Georgea i Charlotte ima i najmlađeg Louisa. Maleni princ u travnju će napuniti 3. rođendan pa Kate za sada, barem kada je škola u pitanju, ima jednu brigu manje.

Melissa Loosemore, ravnateljica škole Roe Green Junior School u Londonu, zatražila je od Kate i ostalih roditelja da zapišu jednu riječ koja najbolje opisuje roditeljstvo tijekom pandemije, a riječ koju je odabrala vojvotkinja bila je 'iscrpljujuće'.

'Kao roditelji imamo svakodnevne roditeljske uloge, ali pretpostavljam kako smo za vrijeme krantene morali preuzeti dodatne uloge u kojima su nam dotad pomagali drugi ljudi iz naše zajednice', dodala je Kate.

Jedna od tih novih uloga donijela je, kako Kate kaže, 'užas' njezinoj djeci, Georgeu, Charlotte i dvogodišnjem princu Louisu.

'U izolaciji sam postala frizer, na užas moje djece!', otkrila je i dodala kako joj je suprug bio najveća podrška tijekom pandemije.

Sva djeca roditelja s kojima je Kate razgovarala pohađaju školu Roe Green Junior School u Brentu, koju je Kate posjetila prije tri godine kako bi pokrenula svoj projekt Mentally Healthy Schools (Mentalno zdrave škole).

Cilj video chata, koji se održao u utorak iz njezinog novog uredskog prostora u kraljičinom ljetnikovcu u Sandringhamu, bio je odgonetnuti neka od ključnih pitanja koja more roditelje koji u vrijeme pandemije žongliraju između posla, kućnih obaveza i školskih obaveza svoje djece. Vojvotkinja vrlo dobro zna koliko to stresno može biti.

'Znam koliko je izazovno žonglirati između posla, kućnih obaveza, svih školskih obaveza i svega ostalog što vi kao roditelji svakodnevno radite, i zato svaka čast na tome. Prekriženih prstiju nadamo se pozitivnim stvarima, kao što ste i sami rekli. Svakako pazite i na sebe. Vrlo je teško staviti sebe na prvo mjesto, ali sada vam je to potrebnije no ikad. Za našu je djecu važno da pazimo i na sebe', zaključila je Kate Middleton.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Svatko se posvećuje sebi na drugačiji način. Nicole Seidemann, majka četvero djece, istaknula je vježbanje koje može imati pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje, dok su roditelji Musadiq Subar i Rajana Panchani govorili o tome koliko cijene podršku svojih prijatelja i kolega u ovo teško vrijeme.

Roditelji su se također dotaknuli usamljenosti s kojom se nose mnogi roditelji. Istraživanje koje je pokrenula Kate pokazalo je da je usamljenost dramatično rasla tijekom pandemije, s 38 na 63 posto, obzirom da su mnogi oditelji odsječeni od dotadašnje mreže podrške koju su činili njihovi prijatelji i obitelji.