MALI KORACI SVAKI DAN

Kate Middleton i princ William pozvali na očuvanje duševnog zdravlja u vrijeme izolacije

29.03.2020 u 13:11

Bionic
Reading

Britanski princ William i njegova supruga vojvotkinja Kate u nedjelju su pozvali ljude da se brinu o svom duševnom zdravlju za vrijeme pandemije koronavirusa

'Zadnjih nekoliko tjedana bili su tjeskobni i uznemirujući za svakoga. Moramo naći vremena da podržimo jedni druge i nađemo načina da čuvamo svoje duševno zdravlje', napisali su u objavi na twitteru Kensingtonske palače.

'Poduzimanjem malih koraka svaki dan svi možemo biti bolje pripremljeni za vrijeme koje dolazi', poručili su.

  • +5
Kate Middleton i princ William posjetili call centar u Velikoj Britaniji Izvor: Profimedia / Autor: Kensington Palace / PA Images / Profimedia

Kraljevski par pružio je podršku novim savjetima o očuvanja mentalnog zdravlja tijekom pandemije, koje je objavilo Javno zdravstvo Engleske (PHE).

Smjernice koje su izradile dobrotvorne udruge za mentalno zdravlje i klinički provjerene od strane tamošnjeg ministartsva zdravstva savjetuju ljudima da najbolje iskoriste digitalne tehnologije i društvene medije kako bi ostali u kontaktu s prijateljima i obitelji, ali se i pridržavali se redovnog obrasca spavanja kadgod je to moguće.

Savjetuju ljudima i da pronađu neki hobi koji će ih zaokupiti tijekom boravka u domovima, a koji će pomoći u borbi protiv lošeg raspoloženja i tjeskobe tijekom izolacije. Smjernice uključuju savjete i podršku onima koji već žive s mentalnim bolestima i usmjeravaju ih kako potražiti profesionalnu pomoć.

Važno je i održavanje tjelesnog zdravlja, pa se preporuča vježbanje kod kuće, jedenje zdravih obroka i izbjegavanje pušenja ili pijenja alkohola.