NEMA RECESIJE?

Katarina Radivojević u sapunici zaradi 500 eura dnevno

15.09.2010 u 11:59

Bionic
Reading

Hrvatski glumci u prosjeku zarade 1000 do 1500 eura po epizodi u dramskoj seriji, odnosno i do 500 eura po danu snimanja u sapunici

Iako je recesija skresala honorare, hrvatski glumci ne mogu se žaliti, ako je suditi prema informacijama koje je Jutarnjem listu servirao producent koji nije želio otkriti svoj identitet, pa u skladu s time ne moramo nužno vjerovati da su točni baš svi podaci koje je iznio.

'Prosjek je 1000 do 1200 eura po epizodi za glumce koji imaju glavne uloge u dramskoj seriji, ali naravno, neki uvijek koštaju puno više. Prva liga glumaca dostiže cijenu i do 1500 eura, a jedan od najskupljih je bez sumnje Ivo Gregurević', rekao je neimenovani producent za Jutarnji list.

'Iako za njegov angažman treba platiti i dvostruko veću cijenu od prosječne, producenti ga ne izbjegavaju jer njegovo ime donosi rejting seriji pa im se itekako isplati', dodao je producent.

Odličnu zaradu nude i sapunice, u kojima se ne plaća po epizodi, već po danu snimanja. U zlatnim danima sapunica Ksenija Pajić je, kako piše isti dnevni list, 'za snimanje jedne sapunice inkasirala oko 30 tisuća eura za šest mjeseci rada'.

Danas najbolje plaćena glumica hrvatskih sapunica, Katarina Radivojević, na snimanju Najboljih godina dnevno zaradi 500 eura, odnosno vrlo solidnih, rekli bi pretjerano skromni, 3600 kuna. Prosjek glavnih glumaca je gotovo dvostruko manji, odnosno kreće se od 250 do 300 eura po danu.

Među najskupljim glumcima, osim gore navedenih, još su Mustafa Nadarević, Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Bojana Gregorić, a slijede ih Goran Navojec, Zrinka Cvitešić, Krešimir Mikić i Leona Paraminski.