kreativna duša

Karmela Vukov Colić uživa u svom hobiju, no ovog puta joj nije išlo po planu: Dogodila joj se omanja eksplozija

20.03.2021 u 09:10

Bionic
Reading

Mnogi već znaju kako je omiljenoj voditeljici kad ne radi najveći užitak predstavlja online projekt 'Ciao Karmela' na kojem objavljuje kulinarske recepte i dijeli savjete o izradi rukotvorina. Kako se bliži Uskrs, Karmela je na društvenim mrežama ranije najavila kako je vrijeme da se primi posla i izradi neke darove. Međutim, izrada jednog poklona završila je nezgodom koja ju je rastužila, a ona je to podijelila sa svojim pratiteljima

Karmela Vukov Colić prije nekoliko dana pokazala je materijal s kojim će izraditi prekrivač, a onda jučer se uhvatila posla. No joj nije sve išlo glatko, a tu je priču ispričala na svojim profilima na društvenim mrežama.

'Taman sam trebala sašiti stražnju stranu poplončića za mozaik od komadića tkanine (već prekriven vatelinom), kad je u mom šivaćem stroju nešto puklo, omanja eksplozija - činilo mi se, izletjela igla na jednu, a nosač igle na drugu stranu, i svi moji napori da ih vratim u početni položaj nisu urodili plodom.Tko ne šije, nema pojma što znači kad te od kraja projekta dijele tek tri-četiri šava. Na moju sreću, u uglu naše dnevne sobe stoji bakina singerica', piše na počerku objave.

  • +5
Karmela Vukov Colić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Veći dio svojih dana provodi zatvorena predstavljajući držač obiteljskih fotografija, knjiga koje se baš čitaju, ali ima i tih dana, poput ovog, u kojima zasjaji u svoj svojoj prekrasnosti. Da se razumijemo, moja je baka model 1903., a singerica je tek punoljetnost starija. Nevjerojatno je lijepa, elegantna, s izrezbarenim metalnim dijelovima na glavi, finom stopicom i ušicom kroz koju ni moderni konci, a kamoli deve, lako ne ulaze... Meni se čini kao da više pristaje nekom schoenbrunnskom interijeru, nekim slikama koje uključuju kočije i dvorjanine, nego predsoblju moje bake-šnajderice ili dnevnoj sobi njezine unuke. Ali ta nas elegantna dama s početka prošlog stoljeća nikad nije iznevjerila', nastavila je voditeljica.

Opisala je kako je prije 15-ak godina stari majstor ugradio elektromotor, jer originalne gurtne za nožni pogon nigdje nije bilo i premda se s tom papučicom mora nježno jer veće brzine vremešna mašina teško podnosi, niti jedan od današnjih modernih strojeva s milijun bodova i touch screen detaljima nema tako fini, tako čvrsti i pouzdani hod kao singerica njezine bake koje se prisjetila.

'Gotovo da sam mogla čuti bakin glas kako mi nježno šapuće na uho... I sigurna sam da ni baka ne bi mogla sakriti suzu u trenutku kad na vez koji je tako dobro poznavala početkom prošlog stoljeća, sjedne jedna malena guza kao vjesnik ljepote godina koje donosi ovo tekuće. I povijest, eto, ponekad, bar kad je o bakama i unukama riječ, radi 'kao singerica'', zaključila je Karmela.