ŠTO SADA

Karijera Ivanke Trump u rasulu: Nakon modnog biznisa propao san o političkoj karijeri

12.11.2020 u 09:23

Bionic
Reading

Zbog rezultata svoga oca Donalda Trumpa na tek održanim američkim predsjedničkim izborima Ivanka Trump ostaje bez fotelje savjetnice predsjednika. Zbog političke je karijere sve svoje dosadašnje uspjehe, pa i onaj modni, stavila na čekanje, pa se mnogi pitaju kako će sada izgledati Ivankin poslovni plan

U ranijim razgovorima s medijima Ivanka Trump, kći Donalda Trumpa, naglašavala je da se nadalje uglavnom vidi u javnoj sferi i to vrlo izgledno u politici. Tijekom posljednje četiri godine u Bijeloj kući svoga oca Ivanka Trump radila je kao savjetnica predsjednika, a navodno je bila zadužena za edukaciju i ekonomsko osnaživanje žena i njihovih obitelji te stvaranje radnih mjesta i ekonomski rast pomoću razvoja radne snage, obuke i poduzetništva.

Ivanka se toliko posvetila političkoj karijeri koju je krenula ganjati uz svoga oca, u kojem očito vidi veliki uzor, da je svoje dosadašnje poslove potpuno zanemarila.

Bila je fokusirana na vlastitu modnu marku, a 2018. ju je ugasila. U svojoj izjavi tada je napisala kako se želi usredotočiti na svoj rad u Washingtonu i da je gašenje njene modne marke ‘jedini pošteni ishod za njen tim i partnere'. Osoblje njene tvrtke tada je obaviješteno da će dobiti otkaz. Zatvaranju modne marke prethodili su raskidi suradnje sa šoping centrima Neiman Marcus i Nordstrom, a do prekida suradnje došlo je 2017. godine zbog slabe prodaje. Bilo je i poziva da se njezina odjeća bojkotira zbog Trumpovih politika.

Izgleda da Ivanka nije ni trenutka sumnjala u očeve korake u političkom smjeru, niti je smatrala da će na ovim izborima ipak izgubiti od protukandidata Joea Bidena. Mnogi već postavljaju pitanje što će sada raditi poznata plavuša, a pogotovo imajući na umu informaciju da je u politiku Donalda Trumpa bio uključen i njezin suprug Jared Kushner.

Jedna od opcija joj je vratiti se u Trump Organization, koja se između ostalog bavi nekretninama, ali nije previše izgledno da će to odabrati jer je tvrtka pod istragom zbog optužbi o dugotrajnom i opsežnom kriminalnom ponašanju.

  • +30
Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim toga, Trumpovoj miljenici nude se brojni televizijski angažmani, za koje još uvijek nije dala jasan odgovor. Između ostalog, producenti emisije ‘Ples sa zvijezdama’ ponudili su joj vrlo unosan ugovor, a upućeni tvrde da su televizijske kuće najviše zainteresirane upravo za nju od cijele bogataške obitelji.