PONOVNO IZNENAĐUJE

Kanye West ne odustaje od suludih ideja: Ovoga puta želi u utrku za Bijelu kuću

05.07.2020 u 08:37

Bionic
Reading

Američki reper Kanye West objavio je u subotu na Twitteru da će se kandidirati na predsjedničkim izborima u studenom i izazvati republikanca Donalda Trumpa i njegovog političkog rivala, demokrata Joea Bidena

'Sada moramo ispuniti obećanje Amerike vjerovanjem u Boga, ujedinjenjem naše vizije i gradnjom naše budućnosti. Kandidiram se za predsjednika Sjedinjenih Država', tvitao je Kanye West uz emoji američke zastave i hashtag #2020VISION.

Nije još jasno namjerava li se West, inače poznat kao pristaša Donalda Trumpa, zaista kandidirati četiri mjeseca prije izbora 3. studenog i je li uopće podnio formalni zahtjev za ulazak u predsjedničku utrku. U brojnim saveznim državama još nije istekao rok za dodavanje nezavisnih predsjedničkih kandidata na glasački listić.

West i njegova jednako poznata supruga Kim Kardashian posjetili su Trumpa u Bijeloj kući. Na susretu predsjednika i repera u listopadu 2018., Kanye West je održao čudan govor o paralelnim svemirima i svom bipolarnom poremećaju za koji je ustvrdio da je zapravo nedostatak sna.

Kim Kardashian i Kanye West Izvor: Profimedia / Autor: - / Backgrid USA / Profimedia

Najnovija objava američkog repera izazvala je lavinu reakcija među njegovih 29 milijuna pratitelja., a njegovu je objavu na Twitteru podržao i Elon Musk, izvršni direktor Tesle, koji je, baš poput Westa, još jedna slavna osoba poznata po svojim ekscentričnim ispadima.

'Imaš moju punu podršku', napisao mu je Musk.