serija 'prijatelji'

Kako je Matthew Perry spasio vezu Monice i Chandlera? Znao je da mu gledatelji nikad ne bi oprostili

09.11.2023 u 20:31

Bionic
Reading

Matthew Perry proslavio se i uvukao gledateljima pod kožu ulogom duhovitog i dragog Chandlera Binga u seriji 'Prijatelji'. Njegova uloga zauvijek je ostavila trag u svijetu sitcoma, a mnogi priznaju da je upravo Perry svojom duhovitošću kreirao Chandlera

Godine 1994. gledatelji su prvi put upoznali šestero prijatelja iz New Yorka, a nakon nekoliko epizoda svi su već bili zavedeni njihovom neposrednošću i prijateljskom energijom. Iako su svi likovi u početku bili prijatelji, u četvrtoj sezoni dogodila se i ljubav između Monice i Chandlera. Njihova ljubavna priča okrunjena je brakom, a mnogi ne znaju da je upravo Matthew Perry zaslužan za tako inspirativnu i trajnu romansu.

Na samom kraju četvrte sezone serije Monica i Chandler priznali su svoju ljubav, no već u petoj sezoni autori serije predstavili su lik fatalne žene s kojom je Chandler trebao prevariti Monicu nakon njihove svađe oko njezinog bivšeg dečka Richarda kojeg je u seriji glumio Tom Selleck.

'Scena je bila kako su se Chandler i Monica svađali u Vegasu oko ručka s Richardom. U početku u našem scenariju, Chandler odlazi u hotelsku sobu, naručuje poslugu u sobu i ja mu to donosim kao hotelski radnik. Na kraju razgovaramo, smijemo se i povezujemo se, a Chandler na kraju vara Monicu s mojim likom', otkrila je glumica Lisa Cash koja je trebala glumiti drugu ženu.

Međutim, Cash je otkrila da je Matthew Perry odlučio razgovarati s piscima serije te ih odvratiti od ideje da Chandler prevari Monicu.

  • +5
Matthew Perry kao Chandler u seriji 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: WARNER BROS. TELEVISION - Album / Album / Profimedia

Perry, koji je čitav život htio obitelj, vjerovao je da bi gledatelji vječno zamjerili Chandleru prevaru te je sugerirao odbacivanje te ideje. Na taj način zaštitio je jednu od glavnih ljubavnih priča u seriji, a Monica i Chandler naposlijetku su zasnovali obitelj te su završili seriju kao sretan par.

Cashina izvorna uloga izrezana je iz epizode, ali je preinačena u ulogu stjuardese u sceni sa Schwimmerom i Aniston.

  • +5
Sprovod Matthewa Perryja Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia