poduZetna mama

Kako je Carole Middleton zaradila prve milijune: Danas živi na visokoj nozi, no u djetinjstvu je život i nije mazio

25.11.2022 u 06:32

Bionic
Reading

Javnosti je Carole Middleton najpoznatija kao majka princeze od Walesa i punica budućeg britanskog kralja, princa Williama, no ova poduzetna Britanka puno je više od toga. Prvenstveno je više nego uspješna poslovna žena koja je uspjela sama izgraditi poslovno carstvo

Da život uistinu piše zanimljive priče, pokazalo se i u slučaju Carole Middleton, majke Pippe i Kate Middleton, vlasnice tvrtke Party Pieces. Iako danas živi na visokoj nozi te je redovita gošća raznih događanja u organizaciji kraljevske obitelji, u djetinjstvu je život i nije mazio.

Još je 2018. u intervjuu koji je dala za The Telegraph otkrila da je neko vrijeme provela u nekoj vrsti dječjeg doma, koji je vlada izgradila za radničku klasu, jer njezini roditelji nisu mogli priuštiti si poslati je na fakultet.

Nakon što je sa samo 16 godina napustila školu zaposlila se u zrakoplovnoj tvrtki BOAC, koju je poslije kupio British Airways, te je radila kao stjuardesa. U to doba to je uistinu bio glamurozan posao, poput supermodela ili glumica današnjice, a ona je odlučila iskoristiti to da bi uspjela. Već tada je shvatila da ima crtu za poduzetništvo pa se počela razvijati u tom smjeru.

  • +9
Carole Middleton Izvor: Profimedia / Autor: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zahvaljujući poslu upoznala je i budućeg supruga Michaela Middletona, a iako je svom silom htjela pobjeći iz male sredine, sa suprugom je isprva živjela u industrijskoj zoni nedaleko od aerodroma Heathrow, da bi na kraju s djecom savršen dom ponovno pronašla na selu.

Čime se želi baviti, shvatila je netom prije petog rođendana kćeri Kate. Naime, tražeći dekoracije za njezinu rođendansku zabavu, shvatila je da ne prolazi ono što želi, stoga je odlučila - pokrenut će obiteljski biznis koji će se baviti upravo time: svim potrebnim materijalima za zabave i rođendane. Upravo tada rođena je tvrtka Party Pieces.

‘Shvatila sam da na tržištu postoji rupa, da nema stvari potrebnih za uređenje raznih zabava koje ne bi bile preskupe, a koje bi dobro izgledale. Zbog toga sam ih odlučila dizajnirati sama. Odnijela sam neke prototipe onoga što sam mislila da je dobro nekim trgovcima na High Streetu, no odbili su me’, prisjetila se svojedobno za Daily Mail.

Isprva je radila u kuhinji, izrađujući sama sve potrebno za zabave, a posao se pokrenuo tek nakon što je počela plaćati oglase u dječjim časopisima. Godine 1992. započela je s online prodajom svojih proizvoda, što se pokazalo više nego dobrom odlukom, jer je krenula vrtoglavo rasti.

Više od tri desetljeća kasnije bogatstvo Carole Middleton procjenjuje se na oko 67 milijuna dolara, a samo njezina tvrtka, koja svojim kupcima nudi sve za rođendanske zabave, bilo da želite temu Harryja Pottera, Peppe Pig ili bilo što za odrasle, vrijedi oko 40 milijuna dolara.

Ono od čega nikada nije odustala, unatoč uspješnom poslovnom putu, bila je njezina obitelj te joj je uvijek bila na prvom mjestu. Upravo je zbog toga donijela odluku da će s djecom provoditi kvalitetno vrijeme i to svake večeri. Koliko je bila poduzetna i uspješna, govori i podatak da je, kako bi joj pomogao, i suprug dao otkaz na dotadašnjem radnom mjestu.

Od samog početka odlučila je svojoj djeci priuštiti više nego što je ona sama imala. Upravo zahvaljujući uspješnom poslovanju Carole i njezin suprug uspjeli su svoje troje djece - Kate, Pippu i Jamesa - školovati na prestižnom koledžu Marlborough, na kojem jedna godina košta oko 280 tisuća kuna. Završila ga je i princeza Eugenie, da bi potom Kate Middleton upisala St. Andrews i upoznala budućeg supruga - princa Williama.

A upravo zbog udaje njihove kćeri za budućeg britanskog kralja Middletonovi su morali prodati svoje imanje Oak Acre u Buckleburyju - nije im više pružalo dovoljno privatnosti. Godinu dana nakon kraljevskog vjenčanja kupili su imanje Bucklebury Manor u blizini Adelaide Cottagea, gdje danas žive princ i princeza od Walesa s djecom.