VAŽNO JE CIJENITI PRIRODU

Carole Middleton progovorila o svojim unucima i otkrila na što potiče mališane iz kraljevske obitelji

27.04.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Mama Kate Middleton, odnedavno baka petero unučadi, trudi se na svoje male potomke prenijeti ljubav prema uzgoju biljaka, a ima i savjet kako zadržati njihov interes

'Ako sadim sa svojim unucima, volim njihove male lopatice i lončanice imati spremne kako bi odmah mogli započeti. Nije dobro pozvati djecu na neku aktivnost, a onda se truditi oko traženja odgovarajuće opreme i čišćenja prostora. Brzo će izgubiti interes i maknuti se', kaže za svibanjsko izdanje britanskog časopisa Saga 66-godišnja Carole Middleton.

Majka vojvotkinje od Cambridgea kaže kako je važno da djeca odrastaju cijeneći prirodu, a sastavni dio toga je, kaže Carole, omogućiti im da malo budu i blatnjavi.

Osnivačica tvrtke Party Pieces otkriva i kako sama uzgaja vlastito povrće, što joj je odlična zanimacija tijekom zaključavanja zbog pandemije.

'Uzgoj krumpira jednostavan je za započeti, a kopanje gomolja zabavno je u svakoj dobi. Također uzgajamo mrkvu, ciklu i luk, i ne postoji bolji način da potaknete zdravu prehranu od omogućavanja unucima da vide kako se uzgaja hrana i dopuštanja da sami ubiru plodove', kaže Carole.

  • +5
Carole Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

I 39-godišnja vojvotkinja od Cambridge voli vrijeme provoditi na otvorenom sa svojom djecom. Gostujući u podcastu Happy Mum, Happy Baby prošle godine, zamoljena je da nastavi rečenicu 'Sretna sam kad...', na što je Kate dodala 'Sam s obitelji vani na selu i svi smo prljavi'.

'Sjećam se toga iz djetinjstva, bavljenja jednostavnim stvarima, zajedničkim šetnjama. To je zaista ono što pokušavam raditi i sa svojom djecom, jer to u potpunosti otklanja sve komplikacije i pritiske... kao roditelj, mislim da ova iskustva puno znače djeci i u svijetu u kojem živimo za ovu njihovu dob su prava avantura', rekla je Kate.

  • +4
Kate i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia