MAGIČNA BROJKA

Kakav uspjeh: Biografski film o grupi Queen pomeo konkurenciju i zaradio milijardu dolara

16.04.2019 u 12:40

Bionic
Reading

Vjerojatno ne postoji redatelj na ovome svijetu koji ne sanja o neviđenom svjetskom uspjehu svog filma. Ipak, takvo što rijetkima uspijeva, a posljednji u nizu filmova, ovaj puta biografski, koji je dosegao zaradu od milijardu dolara u kino dvoranama diljem svijeta, je 'Freddie Mercury Biopic', poznatiji kao 'Bohemian Rhapsody', djelo Bryana Singera

Glazbeni biografski film, posvećen u potpunosti nevjerojatnoj karijeri grupe Queen, ali i legendarnog i nikada prežaljenog pjevača Freddieja Mercuryja, 'prešao' je čarobnu brojku zarade u kino dvoranama diljem svijeta.

Kako je potvrdio IMDb Pro, završno sa 14. travnjom 2019., 'Bohemian Rhapsody' zaradio je više od milijardu dolara diljem svijeta, te je samo u Americi, film u kojem je glavna zvijezda Rami Malek 'u blagajnu' dodao 200 milijuna dolara.

Film se trenutno prikazuje u Kini, a u Japanu je već duže hit, te je tamo zaradio 114 milijuna dolara. Pozitivne kritike javnosti dobile su svoju potvrdu i na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, gdje je film bio nominiran u čak pet nominacija, a osvojio je jednu od najvažnijih - onu za najbolju mušku ulogu, koja je otišla u ruke 37-godišnjeg Ramija Maleka.

Bohemian Rhapsody premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Alex Bailey

Film je tako dospio na visoko 4. mjesto distributera Twentieth Century Fox, odmah nakon 'Avatara', 'Titanika' i 'Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja'.