1993. GODINE

Kakav povratak u prošlost: Tek se rijetki sjećaju da je upravo Sanja Doležal prije 30 godina vodila prvu Doru

02.03.2023 u 08:58

Bionic
Reading

Davne 1987. Sanja Doležal je s Novim fosilima osvojila visoko 4. mjesto na Eurosongu, predstavljajući tadašnju Jugoslaviju. I dok se pjesme 'Ja sam za ples' svi i danas rado sjećaju i pjevuše, tek se rijetki sjećaju da je šest godina kasnije upravo Sanja vodila prvu Doru

Još uvijek se ne stišava bura oko ovogodišnjeg izbora Dore i pobjede Leta 3, koji će nas s pjesmom 'Mama ŠČ!' predstavljati u Liverpoolu u svibnju. I dok javnost raspravlja je li ta pjesma prikladna ili ne za Europu, svog se sličnog iskustva prisjetila i pjevačica Sanja Doležal.

Ona je s Novim fosilima 1987. predstavljala tadašnju Jugoslaviju na Eurosongu, koji se te godine održavao u Bruxellesu. Pjesmu 'Ja sam za ples' i danas mnogi rado pjevuše, a s njom su Novi fosili osvojili visoko 4. mjesto.

No, Sanja Doležal ovoga se puta prisjetila nečeg sasvim drugog. Naime, upravo njoj, ali i Frani Lasić, pripala je čast da budu te 1993. godine voditelji prvog hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije.

  • +4
Sanja Doležal Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Na svom Instagram Storyju stavila je samo screenshot videa s YouTubea, na kojoj je ona s leđa i samo je rijetki mogu prepoznati, dok se Frano Lasić vidi. Preko fotografije je napisala: 'Znate li tko je vodio prvu Doru 1993.?'

Uz to je stavila i link na cijeli izbor, održan u Kristalnoj dvorani hotela Imperijal u Opatiji, a sve je počelo duetom Sanje Doležal i Frane Lasića koji su otpjevali 'Serenadu Opatiji' legendarnog Ive Robića.

Vratiti se u prošlost bilo je pravo zadovoljstvo za sve koji su se na taj način prisjetili nekih dobrih, starih vremena.