NEMA IM RAVNIH

Kakav duet: Neda Ukraden zapjevala stari hit s još jednom pjevačkom divom

26.02.2019 u 12:39

Bionic
Reading

Gosti beogradskog restorana nisu krili oduševljenje kada su pjevačice udružile snage u starom hitu koji na neki način spaja Nedu Ukraden i Zoricu Kondžu. Riječ je o poznatoj pjesmi iz 1985. 'Zora je' kojeg je otpjevala Neda Ukraden, a koji je preveden na trinaest svjetskih jezika i prodan u milijunskoj nakladi

'Moja draga Zorica Kondza i ja iste kao '85.god kad smo snimale Zora je!', napisala je najpoznatija baka Balkana pored snimke na kojoj očito uživa pjevajući s našom glazbenom divom. Pjesmu je napisao pokojni Đorđe Novković, a kako je Neda Ukraden ranije izjavila, nekoliko su se puta posvađali oko njezinog naziva. Najprije su je nazvali 'Jovane zora je', pa 'Milane zora je', ali na kraju je ipak ispala jednostavno 'Zora je.

No tu pjesmu je skladatelj najprije ponudio Nedinoj kolegici koja je tu pjesmu odbila.

'Nedinu pjesmu 'Zora je svanul'a, za koju sam snimila prateće vokale, pokojni Đorđe Novković prvo je ponudio meni, ali sam ja to odbila jer nisam htjela uništiti svoj imidž rokice', ranije je ispričala Zorica Kondža. Pjevačica je sa svojom karijerom u počela u grupi Stijene, a kada je počela samostalnu karijeru nastupala je pod pseudonimom Dunja Summo.

  • +5
Neda Ukraden Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX