vruća tema

Kaia Gerber otvoreno o tome što misli o nepotizmu u Hollywoodu i je li joj majka Cindy Crawford pomogla u karijeri

26.01.2023 u 08:25

Bionic
Reading

Nepotizam je tema o kojoj se sve više priča. Iako mnogi negoduju, uspješna Kaia Gerber tvrdi da je uspjeh postigla vlastitim trudom i radom, ali priznaje da ju je majka upoznala s mnogim ljudima s kojima danas surađuje. Njezina karijera već je vrlo bogata i raznolika, a odgovorila je što misli o optužbama da je uspjeh postigla na račun poznatog prezimena

Tijekom osamdesetih i devedesetih Cindy Crawford bila je glavno lice prestižnih modnih kampanji koje su gradile imena velikih modnih kuća. Hodala je na svjetskim modnim pistama i živjela pravo značenje titule 'supermodel'. Mjesto koje je Cindy imala u svijetu mode polako zauzima njezina nasljednica, 21-godišnja Kaia Gerber.

Njezina profesionalna karijera modela započela je kada je imala svega 10 godina ni više ni manje nego s Versaceom u njihovoj kolekciji 'Young Versace', a od tada se nije osvrnula.

Njezina prva kampanja bila je za kultni luksuzni brend nakita i modnih dodataka Chrome Hearts, a iste sezone pojavila se u reklamama Alexandera Wanga za proljeće 2016. i prednjačila u kampanji za naočale Miu Miu za ljeto 2016. godine. Iste godine glumila je u filmu 'Sister Cities.

Godinu nakon veliki dizajner Marc Jacobs postavio ju je kao zaštitno lice svoje beauty linije za proljeće 2017. godine, nedugo nakon što je dobila ulogu u reklami za 10. obljetnicu brenda, a već 2018. godine s Karlom Lagerfeldom kreirala je prvu vlastitu kolekciju te je proglašena modelom godine na Fashion Awardsu.

Nedavno je kreirala i kolekciju sa Zarom, a mnogi se pitaju gdje je kraj ambicijama mlade djevojke.

Tako uspješna i mlada priznala je da su njezini roditelji odigrali ulogu u njezinom uspjehu kao mladog modela, ali kada je riječ o njezinoj glumačkoj karijeri, tvrdi da je sve njezin trud i rad.

'Nijedan umjetnik neće žrtvovati svoju viziju zbog nečijeg djeteta. Umjetnost se jednostavno ne radi tako, a ono što menr zanima je umjetnost. Da, nepotizam je raširen, ali mislim da bismo ga vidjeli još više da je to doista ono za što ga ljudi predstavljaju', rekla je Kaia u intervjuu za Elle.

Dotaknula se i uloge svoje majke supermodela u njezinoj karijeri. Iako svjesna činjenice da joj je majka planetarno poznata u svijetu mode, tvrdi da joj majka nije pomagala pri uspinjanju na tron modnih revija. 'Moja mama se uvijek šalila: 'Kad bih mogla nazvati i rezervirati Chanelovu kampanju, to bih učinila za sebe, a ne za tebe.' Ali upoznala sam nevjerojatne ljude preko svoje mame s kojima sada mogu raditi', rekla je.

  • +8
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije Kaia jedino dijete bivših supermodela koje se danas kreće u modnim krugovima. Kći Kate Moss Lila Grace Moss otvorila je Fendi reviju u rujnu u New Yorku. Uzevši u obzir njezinu ljepotu i popularno prezime, nije iznenađenje da je Lila Grace također dobila svoju prvu naslovnicu za britanski Vogue u svibnju prošle godine. 18- godišnja Leni Klum, kći Heidi Klum, prošetala je svoju prvu modnu reviju 2021, a ove je godine sa svojom mamom prisustvovala mnogim događajima u mjesecu mode.

  • +7
Leni Klum Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia