imamo fotografije

Jurica Popović bio je humanitarac: Pomažući je nosio i modnu reviju

29.12.2023 u 12:44

Bionic
Reading

Hrvatsku javnost je u četvrtak potresla vijest o smrti glazbenika. Iza sebe je ostavio neutješnu životnu partnericu, dizajnericu i glazbenicu Matiju Vuicu, obitelj i mnoge prijatelje koji se opraštaju od njega. Posebnih trenutaka prisjećaju se i oni s kojima je surađivao tijekom života, a među njima je i Udruga za autizam - Zagreb

Rijetki znaju koliki je Jurica Popović bio humanitarac, a oni kojima je pomagao neće ga nikada zaboraviti. Udruga za autizam - Zagreb ovih dana obilježava završetak projekta Naš plavi svijet, te su se evocirajući uspomene na same početke prisjetili kako im je glazbenik na samom startu pružio podršku.

Kad su čuli vijest o njegovoj preranoj smrti prokopali su svoju arhivu i izvadili nekoliko fotografija koje su nam rado ustupili. Naime, skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent sudjelovao je na humanitarnoj modnoj reviji svoje životne partnerice Matije Vuice na kojoj je Jurica veselo i nesebično sudjelovao. Revija se održala 15. prosinca 2016. godine.

Jurica Popović na humanitarnoj modnoj reviji Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mario Poje

'Silno nas je ražalostila vijest o njegovoj nagloj i preranoj smrti. Jurica je bio osoba širokih nazora koja nije imala nikakvih dvojbi oko toga što je ispravno, a što ne. Njegovu humanost i sudjelovanje u ovom projektu nećemo nikada zaboraviti, tim više što je na ovoj modnoj reviji sudjelovao na sve načine na koje je to bilo potrebno. Ponosni smo što je bio dio priče o Našem plavom svijetu i što je nesebično svu pažnju skretao na nas i našu svrhu. Vječno hvala, Jurice!', poručili su iz Udruge za autizam - Zagreb.

  • +3
Matija Vuica i Jurica Popović Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric