sve loše je iza nje

Josipa Pavičić o savjetima koje je žene traže i nedaćama nakon što je završila u bolnici: 'Svemu što sam proživjela i prošla, kažem hvala'

18.04.2022 u 18:56

Bionic
Reading

Televizijska voditeljica nedavno se nakon sedam godina izbivanja vratila na male ekrane. U emisiji IN magazin dobila je rubriku 'Sasvim opušteno' u kojima radi intervjue s gostima. Nepunih tjedan dana nakon što je njezina rubrika doživjela premijeru Josipa se pratiteljima javila na Instagramu fotografijom iz bolnice i otkrila kako su njezini zdravstveni problemi započeli uoči Božića. Uspješno se oporavila, a trenutno radi na novoj knjizi

Josipa Pavičić se pohvalila da se njezina knjiga 'Šest milimetara' odlično prodaje te da stalno dobiva pisma i poruke žena koje se suoče s karcinomom dojke. Ono što je najčešće pitaju je kako dalje. 'Suočavaju se sa strahom, šokirane su, boje se i normalno je da se obrate nekome tko je to već prošao i dobro je te im može dati nadu i podršku jer je to najbolji pokazatelj. Ako sam mogla ja, mogu i one', izjavila je za Story.

Dodala je kako treba pričati o tome i da ta tema ne smije biti tabu. Moraju se, istaknula je, 'dijeliti informacije i znati koliko znači samopregledati se i uredno odlaziti na barem ultrazvučne preglede, barem jednom godišnje'. Kaže da piše svakodnevno i da joj je to svojevrsna terapija. Pisanjem osjeća i prima poruke, vidi koliko se ljudi u tome pronađu. To je, rekla je, njezin put i ne bi bilo dobro da nema inspiracije i da ne piše.

Trenutno radi na novoj knjizi, a pojedine trenutke toga voli podijeliti i na svom Instagram profilu. Trebala bi je objaviti na jesen, krajem rujna. Na pitanje postoji li išta što je može slomiti nakon svega što je prošla kaže da uvijek 'u životu postoji i gore' kao što postoji i bolje. 'Čovjek nikada ne može biti spreman na ono što dolazi, ali mora biti otvoren za to. I zato danas, svemu što sam proživjela i prošla, kažem hvala, a svemu što dolazi kažem - da. Vjerujem da sve što mi život donese, mi donese točno onda kada to mogu najbolje odraditi', poručila je.

Josipa Pavičić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album