AMERIČKO IZNENAĐENJE

Još jedna u nizu: Nakon samo 11 mjeseci otkaz je dala još jedna zaposlenica Meghan Markle i princa Harryja

23.03.2021 u 10:27

Bionic
Reading

Desna ruka Meghan Markle i princa Harryja Catherine St Laurent, koju je par prošloga travnja doveo iz Zaklade Billa i Melinde Gates na mjesto 'šefica osoblja' i izvršne direktorice neprofitne organizacije Archewell, dala je otkaz nakon manje od godinu dana

Najavljujući njen angažman par nije krio uzbuđenje što je imaju u svom timu, no u ponedjeljak se ispostavilo da je St Laurent, inače rođena Kanađanka, neočekivano napustila svoje radno mjesto.

Sama nije izravno ništa komentirala, ali prema pisanju New York Posta, gospođa St Laurent je već podnijela ostavku, iako će i dalje surađivati s Archewellom u savjetodavnoj ulozi.

Na mjestu izvršne direktorice Archewella zamijenit će je trenutni službenik za komunikaciju para u Velikoj Britaniji James Holt.

Medijska izvješća sugeriraju da par nema planove pronaći mu neposrednu zamjenu, čime vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ostaju bez ikakvog službenog predstavništva u Velikoj Britaniji i svi će njihovi odnosi s medijima biti vođeni iz SAD-a.

Nakon napuštanja službe u kraljevskoj obitelji prošloga proljeća, prestalo je i djelovanje Buckinghamske palače u njihovo ime. Na mjesto Archewellove globalne tajnice za tisak par je već imenovao Toyu Holness.

  • +16
Meghan Markle i princ Harry Izvor: EPA / Autor: DOMINIC LIPINSKI / PA PHOTOS / P

Izvor blizak kraljevskoj obitelji nije krio iznenađenje odlaskom gospođe St Laurent, rekavši kako je njeno imenovanje bilo ogromni uspjeh za par.

Podsjećajući na njene sjajne rezultate i činjenicu da je tek počela graditi karijeru u SAD-u, izvor kaže kako je doista zapanjujuće da je napustila tu ulogu nakon manje od godinu dana.

Gospođa St Laurent će očito pokrenuti novu tvrtku koja će se baviti društvenim utjecejem i koja će podržavati rad Archwella.

U vrijeme imenovanja izrazila je oduševljenje što može igrati sporednu ulogu u ostvarenju vizije Meghan i Harryja, kazavši kako od prvog razgovora njih dvoje izražavaju duboku predanost za poboljšanje života i pozitivan utjecaj na društvo.

Par je ostvario i dvije nove suradnje visokog profila.

Ben Browning, koji je producirao za Oscara nominirani film 'Djevojka koja obećava', imenovan je voditeljem sadržaja za Archewell Productions i Ardhewell Audio, koji su vezani uz njihove milijunske ugovore s Netflixom i Spotifyjem.

Browning je ovo imenovanje doživio kao jedinstvenu priliku, a žela mu je Archewell pretvoriti u globalnu produkcijsku tvrtku koja će isticati različite glasove i dijeliti poletne priče.

Par je ostvario i suradnju s Invisible Hand, agencijom za društveni utjecaj i kulturne promjene.

U svjetlu brojnih navoda koji sugeriraju da Meghan u SAD-u ima političke ambicije, zanimljiva je činjenica da je osnivač agencije Invisible Hand Genevieve Roth radio na predsjedničkoj kampanji Hillary Clinton 2016. godine.

Roth će također obavljati funkciju 'višeg strateškog savjetnika para'.

U izjavi se navodi kako će se Invisible Hand usredotočiti na strateške promjene kroz pripovijedanje priča i izgradnju zajednice koja podržava spolnu i rasnu ravnopravnost.