OBRUŠIO SE NA KOLEGU

Johnny Štulić: 'Brega i ja smo dobitna kombinacija - on lijep, a ja pametan'

01.05.2017 u 13:26

Bionic
Reading

U intervjuu danom srpskim Večernjim novostima, osnivač kultne Azre Branimir Johnny Štulić istresao je još malo svoje gorčine, a na meti se našao Goran Bregović

Štulić se, između ostalog, obrušio na autore članaka na Wikipediji koji ga navode kao pjevača, dok on za sebe ističe da je skladatelj.

'Kada sam počinjao, bili su samo pjevači, a skladatelja je bilo malo, kao i sada. Možda Bregović i Dedić, a ja sam bio prvi skladatelj koji je stvarao svoju glazbu', rekao je Štulić Novostima pa otkrio kako je još kao dijete zahvaljujući 'Kekecu' gutao stripove i futurističke stvari.

Johnny tako navodi da je kao petogodišnjak pjevao erotiziranu pjesmu 'Diana' Paula Anke, iako nije znao što to što pjeva znači, a onda se osvrnuo na Bregovića.

'Brega se nije protegnuo do 15. godine, ali zato u glazbi kasni čitavo desetljeće za mnom. Ja sam skroz na bitu, a on je sredina puta u kompoziciji. Počeo je skladati 1970., a ja to radim od 1963. Ja sam takozvana eolska struja, bitnička. To je za Bregu španjolsko selo', rekao je Johhny i potom sam ponudio zanimljiv odgovor zašto se uopće dohvatio kolege.

'Spominjem Bregu zato što on voli da ga spominju. Pogotovo kad mu sliku stave, to mu je najvažnije. Znači, obavezno stavi Breginu sliku uz ovaj tekst, a moje riječi ispod. To će biti izvrsna kombinacija - on lijep, a ja pametan', zaključio je Johnny.