eurovizična pjesma

Jeste li čuli za Harmoniju Disonancu? Za mnoge su najveće iznenađenje Dore, ali i najveći favorit

07.02.2023 u 11:50

Bionic
Reading

Za njih su znali samo najzagriženiji fanovi tradicijskog pjevanja. No nakon što su predstavljene pjesme za ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije, njihova pjesma 'Nevera (Lei, Lei)' - posveta Neretvi i neretvanskom kraju, na prvu je osvojila publiku te se nametnula kao jedna od najizglednijih za pobjedu. Članice sastava priznaju da se ni u najluđim snovima nisu nadale takvim reakcijama publike

'S veseljem iščekujemo nastup na Dora 2023 jer želimo Hrvatskoj pokazati nešto kompletno novo od sebe, a Europi i svijetu ono najbolje od Hrvatske!', pišu o sebi članice sastava Harmonija disonance čija je pjesma 'Nevera' mnoge podsjetila na Lado Electro, etno spojen s modernim (electro/dance) vodama (pjesmu su im producirali i aranžirali Anja Papa i Luka Vidović, članovi zagrebačkog synth pop dua Pocket palma).

Harmonija Disonance djeluje od 2016. godine kao projekt na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Danas se kao samostalni vokalni ansambl, koji surađuje s vrsnim poznavateljima i kazivačima tradicijske glazbe, bavi njenim sakupljanjem, očuvanjem i interpretacijom. Od osnivanja, sastav članica se znatno mijenjao, a danas Harmoniju disonance čini trinaest pjevačica, što je u njihovom slučaju očito sretan broj. No, u Opatiju ih putuje svega šest.

Dragi naši, pjesma #NeveraLeilei je vani i u trendingu! 🎧⚡ Silno nas vesele vaši lijepi komentari. 🌻 Odlučile smo se...

Objavljuje Harmonija disonancePetak, 13. siječnja 2023.

'U Harmoniji disonance trenutačno aktivno pjevaju Francesca Paleka, Franka Kesić, Hana Zdunić, Jana Radić Franić, Katarina Mandić, Lucija Cvitan, Magdalena Cvitan, Marija Jozić, Marta Cvitan, Mira Crnčić, Mirna Pavličević i Petra Crnčević. Nekolicina nas nalazi se u Zagrebu, a dio je u Splitu, no uspijevamo održavati i zajedničke koncerte. Isto tako, zaista dolazimo iz različitih dijelova Hrvatske, većina nas radi ili studira, raznih smo struka i osobnosti, ali uspijevamo itekako dobro surađivati i privatno se družit', ispričala je jedna od članica i menadžerica sastava Hana Zdunić za Večernji list. Ovo je njihov sretni drugi pokušaj za Doru.

Izvor: Društvene mreže

Otkrila je da im nastup neće biti previše statičan, ali da 'neće baš biti kao Chanel s pjesmom 'SloMo' na prošlogodišnjoj Euroviziji'.