JEDAN OD FAVORITA

Damir Kedžo izveo pjesmu za koju su ga optužili da ju je 'ukrao', a fanovi komentiraju: 'To je bilo za ciljanu publiku, valjda budu sad tiho'

30.01.2023 u 19:40

Bionic
Reading

Ostalo je još desetak dana do Izbora za pjesmu Eurovizije koji se i ove godine održava u Opatiji, a mnogi ljubitelji Eurosonga smatraju kako je među onima koji imaju najviše šansi za pobjedu i Damir Kedžo. Ove godine natječe se s pjesmom 'Angels and Demons' za koju neki tvrde da je plagijat te da je pjevač ukrao melodiju pjesme ‘Human', britanskog kantautora Rag'n'Bone Mana

Damir Kedžo zbog pandemije nije imao priliku nastupiti na Eurosongu s pjesmom Ante Pecotića 'Divlji vjetre' s kojom je pobjedio na Dori 2020. Sada će ponovo okušati sreću pjesmom koja ga je, rekao je, osvojila svojom 'energijom i porukom, odmah na prvo slušanje'.

Čim je pjesma predstavljena, mnogi su odmah počeli komenatirati kako pjesma neodoljivo podsjeća na veliki hit 'Human' Rag'n' Bone Mana iz 2017. godine. U nekoliko medijskih istupa Kedžo je izjavio da mu je drago što je uspio uhvatiti taj duh pjesme 'Human', ali da je nije plagirao. U kućnom izdanju i majici s natpisom 'Your Favorite Human', danas je na Instagramu osvanula njegova verzija pjesme 'Human'.

Uz pratnju gitariste Zvonimira Radišića (brata voditeljice Ane Radišić) oduševio je svoje fanove i prijatelje među kojima je bila i Tatjana Cameron Tajči. Neki su komentirali kuhinju, drugi mu poručili: 'Uz ovakvo jutro, teško da će bit loš dan', 'Koja glašćina ujutro', 'Blago tvojim susjedima s ovakvim tvojim jutrom'. Bilo je i onih koji su se referirali na to da je Kedžina pjesma plagijat pjesme 'Human'. 'Bravo. To je bilo za ciljanu publiku, valjda budu sad tiho', poručili su.

  • +4
Damir Kedžo Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic / CROPIX