ZNA POGODITI TEMU

Jeremy Clarkson tek je nekoliko dana u Hrvatskoj i već raspravlja o Titu

12.05.2017 u 22:01

Bionic
Reading

Komentar Jeremyja Clarksona, kojim se želio sprdati na račun vođe britanske opozicije iz redova Laburista, pokrenuo je burnu raspravu na Twitteru u koju su se uključili i Hrvati, i to zbog koga drugog, nego Tita

Clarkson s ostalim bivšim 'topgearovcima' Richardom Hammondom i Jamesom Mayom, već nekoliko dana boravi u Hrvatskoj radi snimanja jedne epizode svoje nove emisije 'The Grand Tour'.

Osim rada i uživanja u prirodnim ljepotama i gastronomskoj ponudi, Clarkson vrijeme u Hrvatskoj koristi i za druženje i upoznavanje kulture. Prema komentaru na Twitteru, očito zna slušati svoje sugovornike i pogoditi temu.

Želeći se našaliti na račun glavnog čovjeka britanske opozicije Jeremyja Corbyna, Clarkson je povukao paralelu s nekadašnjim jugoslavenskim vođom koji je i 37 godina nakon smrti još uvijek tema prijepora u Hrvatskoj.

'Upoznao sam svog prvog pristašu Corbyna. Smiješno. Ali on vjeruje i da je Hrvatskoj bilo bolje za vrijeme Tita', napisao je Clarkson na Twitteru.

Njegov komentar, očekivano, izazvao je burnu raspravu među Britancima. U nju su se zbog spominjanja Tita uključili i neki Hrvati, s različitim viđenjem stvari.

'A taj vjerojatno misli i da je Yugo bio odličan auto', vratio je jedan Clarksonov obožavatelj loptu na teren koji voditelj ipak bolje poznaje.

'Hrvatska je bila bolja pod Titom, rođen sam tamo dok je Tito bio na vlasti', složio se s Corbynovim obožavateljem neki svjedok vremena.

'Corbyn je idiot - Hrvatska je nevjerojatna zemlja koja nekako ipak napreduje nakon 50 godina razornog komunizma', napisao je neki optimist.

'On ili ne zna tko je Tito bio ili je zapravo Hrvat s komunističkom pedigreom', analizirao je netko profil Clarksonovog sugovornika iz Hrvatske.

No našlo se i među Britancima poznavatelja povijesnih prilika u Hrvatskoj, koji vjeruju da nam je bilo najbolje za vrijeme Slavena Bilića!