12. travnja

Jelusick u petak u Tvornici kulture započinje turneju koja stiže i u Južnu Ameriku

08.04.2024 u 23:41

Bionic
Reading

Čekanju uskoro dolazi kraj! Bend Jelusick, predvođen Dinom Jelusićem, u petak 12. travnja stiže u Tvornicu kulture u kojoj će održati koncert. Jelusick u taj koncertni prostor stiže na krilima velikog uspjeha debitantskog albuma 'Follow the Blind Man' koji je nedavno osvojio nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe.

Koncert u Tvornici izazvao je ogroman interes obožavatelja benda te je prvi kontingent ulaznica munjevito rasprodan na ekskluzivnom meet&greetu u Aquarius Music Shopu 29. siječnja, stoji u najavi.

Dečki iz benda trenutno su u završnim pripremama za nastup u Tvornici, koji dižu na još višu razinu od sjajnog rasprodanog koncerta u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u listopadu prošle godine: 'Nakon koncertne promocije 'Follow the Blind Man' u Vintageu, htjeli smo s našom publikom još jednom u velikom stilu obilježiti ovu etapu karijere i nije bilo nikakve sumnje da to mora biti u Tvornici kulture! Svakodonevno radimo i osmišljavamo kako publici još spektakularnije prezentirati naš materijal i jedva čekamo 12. travnja da vidite što smo vam pripremili', rekao je Dino Jelusić, frontmen benda i zvijezda showa The Voice u kojem je ove sezone debitirao kao mentor.

'Follow The Blind Man' (Escape Music/Aquarius Records) njihov album prvijenac našao se na gotovo svim domaćim listama najboljih albuma 2023. godine prema izboru glazbenih kritičara te su se isprofilirali kao jedno od najtraženijih imena scene, a njihov uspjeh seže daleko van granica Lijepe naše. To potvrđuje i nadolazeća turneja po Južnoj Americi i Europi na koju Jelusick kreće nakon koncerta u Tvornici kulture te koncerta u riječkom Pogonu kulture 13. travnja koji je već rasprodan. Turneja će ih dovesti u Brazil i Argentinu, a zatim slijede i Francuska, Italija, Mađarska, Slovačka, Španjolska, Bugarska, nekoliko datuma po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a u uskoro stiže i još najava.

Uz Dina Jelusića Jelusick su: Ivan Keller - gitara, Luka Brodarić - bas, prateći vokal, Mario Lepoglavec – bubnjevi, prateći vokal. Za više informacija pratite službene stranicebenda.