obrat situacije

Je li ovo znak da je Brad Pitt dobio rat s Angelinom Jolie?

02.02.2024 u 13:36

Bionic
Reading

Slavni glumac ponovno je preuzeo kontrolu nad francuskim vinogradom koji je posjedovao s bivšom suprugom u najnovijem zaokretu u takozvanom 'Rat Roséa'. Imanje Chateau Miraval, koje proizvodi nagrađivani pjenušavi rosé, u središtu je dugogodišnje sudske bitke između njih dvoje

Odvjetnici Brad Pitta optužili su Angelinu Jolie da ga je namjerno lišila potpunog vlasništva da bi napakostila bivšem suprugu te je 'natjerala stranca u njegov obiteljski dom' prodajom svog udjela u poslu ruskom oligarhu Juriju Shefleru, vlasniku Stolichnaya votke i Stoli Grupe.

Sada je sud u Luksemburgu oduzeo kompaniji Sheflera dio dionica koje je Pitt izvorno poklonio gđi Jolie vraćajući ga natrag njemu. Izvor blizak glumcu rekao je da presuda ostavlja Scheflera, koji je na čelu carstva votke Stolichnaya, 'praktički bez riječi' u višemilijunskom poslu u Provansi.

Izvor za DailyMail je dodao da se Pitt se borio za svoj kutak vinograda, a da su ga Shefler i Angelina očito podcijenili. Podsjetimo, Pitt i Jolie kupili su imanje Miraval od 1300 hektara 2008. godine (Tom Bove, američki industrijalac, prodao im je imanje za 25 milijuna eura, u vrijeme dok je Jolie bila trudna s blizancima) a Pitt je većinski dioničar. Pet godina kasnije 'poklonio' ​​je dodatnih 10 posto tvrtki Nouvel gospođe Jolie za jedan euro, čime su se izjednačili.

No nakon njihovog žestokog razlaza 2016. godine, imanje je bilo u središtu brakorazvodne bitke vrijedne 350 milijuna dolara (275 milijuna funti). Dok je njihov brak propadao, Miravalova vinarija prerastala je u višemilijunski posao, a hvalospjevi na račun njihova prepoznatljivog rosea samo su se nizali.

U LOS ANGELESU

Dok Brad Pitt snima novi film, Angelina Jolie provodi vrijeme sa njihovim sinom Paxom

Pogledaj galeriju

Godine 2021. Jolie je prodala Nouvel grupi koju je kontrolirao gospodin Shefler. Pittovi odvjetnici tvrdili su da je ona 'znala da će Shefler i njegove podružnice pokušati kontrolirati posao'. Sutkinja Carole Kerschen presudila je da je potrebno prekinuti 'blokadu odluke' i spasiti posao. Za otprilike dvije godine bi se trebalo odlučiti odlučiti hoće li Pitt ponovno preuzeti punu kontrolu nad darovanim dionicama.