slavna VELOLUČANKA

Jasna Zlokić o unučici Mari: 'Dok je nisam dobila, nisam znala da mogu tako voljeti'

10.10.2021 u 23:10

Bionic
Reading

Legendarna pjevačica ove godine je dobila nagradu Zlatni studio za pjevačicu godine te je nakon deset godina ušla ponovo u glazbeni studio snimiti pjesmu. Iduće godine slavi 60 godina na sceni jer je prvi put stupila na pozornicu kad joj je bilo samo sedam godina. Iza nje su brojni hitovi, tri platinasta albuma, nagrade i koncerati, a sretan privatni život dodatno joj je obogatilo rođenje unuke

'Imam sad i novu pjesmu koja se radi. Više nije kao nekad kad se odmah snimalo deset pjesama pa izdavao album. Sad se snima jedna ili dvije pjesme godišnje pa, kada se skupe na hrpu, izda se album. To je možda i bolje jer imate na jednom mjestu sve pjesme koje ste promovirali kroz godine. Teže je promovirati odjednom nove pjesme, jer ih tada dosta ostane nezapaženo', izjavila je Jasna Zlokić za Večernji list.

Prisjetila se vremena kad je kao djete počela pjevati.

'Sestra i ja smo se natjecale na raznim natjecanjima kada smo bile djeca. Cijela obitelj je bila glazbeno nadarena, pjevali su i mama i tata i treća sestra. Onda bismo zapjevali u našoj kući u Veloj Luci, a ljudi bi nas slušali ispod prozora. Tada se stvarno pjevalo. Cijela Dalmacija je pjevala, takvo je bilo vrijeme. Mi smo znali spontano nakon ručka ili večere zapjevati za svoj gušt, a kako nam je kuća na rivi, tako bi šetači dolazili pod prozor i uživali. Vjerojatno im je bilo lipo', kaže pjevačica.

  • +3
Jasna Zlokić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prije pet godina postali je baka djevojčice Mari. 'Nego što sam je nego razmazila. Volim je više od svega na svijetu, više od sebe. To je jedna ljubav koja je ogromna. Dok je nisam dobila, nisam znala da mogu tako voljeti', iskrena je slavna Velolučanka.

Otkrila je da je djevojčica jako muzikalna. 'Sin mi je pijanist pa često zajedno vježbamo, a onda nam se ona pridruži. Mislim da bi i ona mogla našim stopama. Voli i moje pjesme, često pjeva 'Skitnicu', a pjeva tako glasno da pokušava i mene nadjačati', izjavila je. Protekli godinu proživjela je teško.

'Grozno je kada vam se tako sve stopira, kada ne možete raditi. Moramo biti disciplinirani, no ovo sve predugo traje, grozno se odrazilo za naš posao. Nešto smo radili ovog ljeta, a pola koncerata se otkazalo. Bojim se da ćemo morati pričekati još neko vrijeme da se sve vrati u normalu. Cijepila sam se dva puta i mislim da je to dužnost, etički čin koji se mora napraviti radi nas i naše djece. Iskreno, ne vidim razloga da se pruža otpor medicini i znanosti', naglasila je.  

O mirovini još ne razmišlja. 'Ne razmišljam još o tome. Uostalom, sad smo se svi dobro odmorili tijekom korone. Možda mi jednog dana, u još starijim godinama, duša poželi vratiti se svojim korijenima, prošlosti i djetinjstvu koje je najljepši dio života', rekla je Jasna Zlokić.