neumorna VELOLUČANKA

Jasna Zlokić o pjevanju po kućama i cijepljenju protiv korone

10.03.2021 u 17:00

Bionic
Reading

Legendarna pjevačica jedna je od rijetkih na našoj sceni koja si može dopustiti luksuz da deset godina ne snimi autorsku pjesmu, a kad se konačno odlučila vratiti u studio, pjesma 'Potrošilo nas vrime' je vrlo brzo postala hit. Nedavno je za nju dobila nagradu Zlatnog Studija za 'pjevačicu godine', a nimalo je nije 'potrošilo vrime' jer ta glazbena veteranka još puno toga namjerava dati svojoj publici

'Godine tako brzo prođu. Rekao je jedan književnik, pjesnik - 'dan nikako da prođe, a godina začas'. Imala sam svoje nastupe i radila sam i nisam osjećala neku potrebu za diskografijom, a i nije mi bilo ponuđeno baš nešto da bih rekla to je to i sad bih snimala', objasnila je Jasna Zlokić u IN Magazinu Nove TV na temu pjesme koja ju je natjerala u studio nakon deset godina.

Sretna je što publika još želi slušati njezinu generaciju. 'Danas je svega i svačega na ovoj našoj glazbenoj pozornici, ima i foliranata i prevaranata i obmana. Prođe vrijeme i to prođe, ništa se s tim pjesmama ne dogodi tako da mi se čini da je glazba koju ja interpretiram stabilna i ona nekako ima svoje temelje. Ima neku svoju prošlost, a meni se čini da će imati i budućnost', poručuje legendarna pjevačica.

Ona i Oliver Dragojević su iz Vela Luke na Korčuli no nikad se zapravo nisu upoznali ondje. 'Oliver je negdje 8 ili 9 godina stariji od mene, a to je u razdoblju kad ste vi dijete velika razlika. Tako da je on dolazio, ali ja sam pripadala svojoj generaciji i nismo se mi tada poznavali. Onda eto tako u Dubrovniku smo se upoznali kad je počeo svirati u Trubadurima. A ja sam znala da on postoji i da je Velolučanin, a poslije smo se družili i kad sam se ja počela profesionalno baviti glazbom. Onda je naše druženje bilo neizbježno i trajalo je dugo, lijepo, kvalitetno, s puno smijeha, pjesme i šale', otkrila je.

Ispričala je kako se ponašate i koliko joj je pandemija promijenila život. 'Korona je promijenila svima život. Ona je jedno veliko zlo koje neće prestati. Neizvjesna je, nepoznata, mijenjaju se pravila, mijenjaju se ponašanja i sve to utječe na psihu čovjeka. Ja ću se cijepiti, pa to je jedina obrana. Ja se cijepim protiv gripe jer sam već u godinama kad je to potrebno, moram zaštiti i sebe i druge', naglasila je. Rekla je i da je razmišljala o pjevaju po kućama jer je o tome svi pitaju. 'Sad ja moram provjeriti jesu li ti koji hoće da im pjevam i glasali za mene', našalila se Jasna za kraj.