HOLLYWOOD U LISICAMA

Jane Fonda privedena zbog protesta povodom klimatskih promjena

22.11.2019 u 19:57

Bionic
Reading

Slavna 81-godišnja glumica Jane Fonda ponovo je privedena zbog protestiranja ispred zgrade Vrhovnog suda u Washingtonu D.C.

Slavne osobe ponekad koriste svoju popularnost za plemenite ciljeve. Na primjer, policija je zbog protesta povodom klimatskih promjena u Washingtonu D.C. privela Jane Fondu, Piper Perabo, Diane Lane i Amber Vallettu.

Jane Fonda već je niz puta završila u policijskoj stanici zbog svog aktivizma. Glumica je započela 'Vatrogasni petak' od kad se prije mjesec dana preselila u Washington D.C. kako bi se usredotočila na razne probleme klimatskih promjena.

Jane Fonda tijekom svojih protesta uživo prenosi svoje razgovore sa stručnjacima kako bi svatko mogao čuti o čemu se priča.

'Kao što je Greta Thunberg rekla – 'kuća nam gori' – i moramo se u skladu s tim i ponašati. Svaki petak namjeravam voditi demonstracije na Capitol Hillu i tražiti naše političare da počnu poduzimati akcije vezane uz vanredno stanje klimatskih promjena', rekla je Jane Fonda.

Jane Fonda obećava da će svaki petak biti na istom mjestu, bez obzira na vrijeme te da joj snagu za to daju mladi i njihove organizacije. Glumici je dosta čekanja da političari prestanu zanemarivati to što industrije uništavaju naš planet za profit.

Jane Fonda nije jedina zvijezda koja je završila u lisicama zbog aktivizma. Među uhićenim kolegicama i kolegama našli su se i June Diane Raphael, Marg Helgenberger, Sam Waterston i Ted Danson, kao i Catherine Keener i Rosanna Arquette.

  • +3
Jane Fonda Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia