'RUŽA VJETROVA'

Jakov saznaje da je otac djeteta, Šimun da je Marija živa

14.05.2013 u 18:59

Bionic
Reading

U večerašnjoj 'Ruži vjetrova' nastavljaju se intrige, zapleti, ali i raspleti. Tako će Jakov saznati da je otac Ankičinog djeteta

Dok je u ponedjeljak u RTL-ovoj seriji 'Ruža vjetrova', istražujući slučaj Jeleninog ubojstva, Mila otkrila da svi dokazi upućuju na Odake, bila je nesvjesna da je Ranko već unaprijed pripremio teritorij. S druge strane, Odaci su se osim slučaja Jeleninog ubojstva krenuli boriti s novim članom obitelji, trudnom Ankicom, a Jakov je saznao da je on ipak otac njezinog djeteta.

Da i u ovom tjednu neće nedostajati intriga, ali i raspleta, dokazuje već večerašnja epizoda gdje će Mila uvjeravati Šimuna da ne vjeruje Ranku kada mu kaže da je Marija živa jer se samo poigrava s njegovim emocijama. Kako bi nastavila istragu bez dodatnih laži, Mila odluči premjestiti Ranka u zatvor izvan Splita, ne znajući da njegovi ljudi planiraju napasti policijski kombi i osloboditi Ranka. Za to vrijeme Stipe slavi što će dobiti unuka. Goran se pak, počne ponašati nesuvislo i u krizi uzima lijekove, a uzrujana Marija ga zatraži objašnjenje. No iznenadna prosidba šokirat će ih oboje.

Oslobođeni Ranko odlazi po Mariju u Olujno. Mila u kući Bartulović nalazi Rankovog bombaša koji joj otkrije da su ugroženi i svi Odaci! Mila im hita u pomoć, dok Jakov s onemoćalom Ankicom juri u bolnicu. Ankica se vraća iz bolnice u stabilnom stanju, ali nakon preživljene traume priznaje Jakovu da su napravili pogrešku i da ne želi dijete.

Marija je u bijegu od Ranka i Gorana, a Šimun, nakon što shvati da je Marija živa i u velikoj opasnosti, kreće za njom. Četvorka se žustro probija kroz šumu, a sudbinski ih susret čeka na litici gdje će se napokon svi suočiti!

Goran pristane pomoći Šimunu i odvodi ga do kolibe, ali ipak zamoli Mariju da ostane živjeti s njim. Njihov razgovor prekine Zlatan koji uperi pištolj u Gorana! Hoće li po nekoga ovaj rasplet završiti kobno, ne propustite pogledati 'Ružu vjetrova', na RTL televiziji, od 20 sati