'SYLVIA'

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović nisu propustili belgijsku predstavu 'Sylvia' u HNK

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 13.10.2020 09:25
  • Objavljeno 12.10.2020 u 23:59
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U zagrebačkom je HNK gostovala predstava 'Sylvia' u režiji Fabricea Murgie te u produkciji Cie Artara iz Bruxellesa u sklopu Festivala svjetskoga kazališta

Uz poštivanje mjera zbog globalne pandemije koja ne pokazuje znakove slabljenja, u Zagrebu je gostovala belgijska predstava 'Sylvia' koju nisu propustila brojna poznata lica poput Gorana Grgića, Josipa Tešije, Nenada Korkuta...

Među posjetiteljima HNK našao se i naš najpoznatiji odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović koji su uživali u predstavi gostiju iz Bruxellesa.

Kao i uvijek, jedna od najbolje odjevenih Hrvatica, plijenila je poglede u all black kombinaciji, crnom sakou s dvorednim kopčanjem i satenskim reverima i klasičnim hlačama.

  • +4
  • +1

Predstava 'Sylvia' u HNK

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Bob s blagim valovima i bijela kožna torbica zaokružili su ovaj svečani look, a oboje su nosili zaštitne maske na licu. 

Inače, predstava 'Sylvia' dočarava unutarnji svijet slavne američke književnice Sylvie Plath i njezine životne borbe. U predstavi se povezuju mediji poput kazališta i filma, a sve uokviruje dojmljiva glazba, te se u konačnici Sylvia može očitati kao pop-opera za pjevačicu i devet glumica. Originalnost ove predstave leži u miješanju kazališta i filma. Tijekom izvedbe gledatelji su na velikom ekranu vidjeli nastajanje filma u realnome vremenu. 

Nakon osam mjeseci stanke Festival svjetskoga kazališta nastavljen je 27. rujna predstavom 'Sreća' talijanske kazališne skupine glasovita kazališnog i filmskog redatelja i glumca Pippa Delbona koja je prikazana pred punim gledalištem popunjenim prema epidemiološkim mjerama.