NASTRADALI KONJI, KOZE, BIK...

Izgorjele životinje na setu sapunice 'Najbolje godine'

eko selo, policija, požar

eko selo, policija, požar

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Boris Kovačev

Prava tragedija dogodila se danas rano ujutro na imanju Željka i Mirjane Milovanović u Eko selu Žumberak, gdje je u požaru koji je iz još neutvrđenih razloga buknuo oko tri sata u potpunosti izgorjela štala koju je Nova TV koristila za snimanje serije 'Najbolje godine', a od dima i vatre uginulo je i nekoliko domaćih životinja

Nastradala su dva konja, bik, šest koza, dvije ovce i 40 komada razne peradi. Prizor s požarišta, na kojem su vatrogasci zatekli već pougljene životinje, bio je stravičan.

'U 3.57 sati dobili smo dojavu od vlasnice imanja da je izbio požar, pa smo odmah poslali četvora vatrogasna kola koja su tamo stigla u 4.30 sati, kada se požar već bio razbuktao. Ukupno 25 vatrogasaca pola sata je gasilo goruću štalu. Bilo je stravično kada smo ušli i vidjeli izgorjele životinje. Tamo smo vidjeli i uništene reflektore i kablove koje je Nova TV koristila za potrebe snimanja serije', ispričao je zapovjednik Javno-vatrogasne postrojbe Samobor Mladen Žitković, nadodavši da je u ovom požaru, osim velike štale dimenzija 21x16 metara, djelomično izgorjela i manja šupa.

Vidljivo potreseni bili su i vlasnici Eko sela Žumberak, koji kažu da će teško preboljeti životinje koje su bile zarobljene u požaru, gušile se te, naposljetku, nažalost i izgorjele.

'Strašno je ovo što nam se dogodilo, još ne mogu doći k sebi i nemam pojma koji bi uzrok požara mogao biti. Jedino što znam jest da je šteta ogromna i da s nestrpljenjem očekujemo podatke s očevida', na rubu plača izjavila je Mirjana Milovanović

Iako je još danas poslijepodne završio policijski očevid, kako nam je rekao šef smjene Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke policije Stipo Mandić, nalazi vještaka bit će poznati danas. No, u policiji nam kažu da bi jedan od mogućih uzroka požara mogla biti neispravna oprema ekipa s Nove TV.

Vedrana Cvetko, glasnogovornica Nove TV, nije htjela danas komentirati moguće uzroke požara.

'Čekaju se nalazi vještaka pa ćemo onda moći sa sigurnošću reći što je uzrok požara. Nastradao je manji dio opreme, a materijalna šteta je neznatna. Snimanje serije Najbolje godine neće se odgađati, a ne razmišljamo ni o promjeni lokacije', izjavila je Cvetko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi