ODLIČNA ALICIA VIKANDER

Izašao je novi trailer za Tomb Rider: Pogledajte kako nova Lara Croft prkosi smrti

19.01.2018 u 12:28

Bionic
Reading

Junakinja video igara, s čijom se ulogom početkom 2000-ih proslavila Angelina Jolie, vraća se u ožujku na velika platna. U ulozi Lare Croft gledat ćemo mladu švedsku glumicu Aliciju Vikander, koja sudeći po upravo objavljenom drugom traileru neće iznevjeriti ljubitelje Tomb Ridera

Ulogu Lare Croft, kako je otkrila u jednom intervjuu, Vikander je prihvatila zbog činjenice da čak i njezina majka zna što je 'Tomb Rider' i zahvaljuje to Angelini Jolie koja je od junakinje video igre napravila takvu ikonu.

Dodatni motiv za prihvaćanje ove izuzetno zahtjevne tjelesne uloge bila je mogućnost da se obožavani lik prikaže iz više kutova.

'Lara ima fantastičnu kombinaciju osobina - oštra je, pametna, ranjiva i pored svega toga - razvaljuje! Jednostavno se razlikuje od svih mojih dosadašnjih ostalih likova. Uzbuđenje na ovom projektu pronašla sam u izazovu savladavanja takve fizički zahtjevne uloge, a vrlo je zabavno pokušavati ući u njezinu glavu', rekla je Vanity Fairu Vikander.

U eksplozivnom traileru vidimo Laru koja pronalazi videosnimku koju joj je ostavio njezin otac, ekscentrični avanturist koji je nestao dok je bila dijete.

'Postoji organizacija nazvana Trinity koja želi počiniti globalni genocid. Moraš ih zaustaviti', govori u videozapisu Larin otac (Dominic West).

Dvadesetjednogodišnja Lara, koja radi kao dostavljačica na biciklu u Londonu, odlučuje pronaći svoje mjesto u svemiru povezujući svoju budućnost s prošlošću. Ostavlja posao i kreće u potragu za posljednjim poznatim odredištem njezinog oca, neobičnom grobu na otoku smještenom usred oceana negdje kod Japana.

Na primjedbu kapetana broda da se otok na koji želi da ju odveze nalazi usred Vražjeg mora, Lara odgovara da će to biti avantura, a što bi je tamo moglo dočekati kapetan joj pobliže dočarava konstatacijom kako smrt nije avantura.

Autor: Youtube

Iskrcavanje s broda ne prolazi glatko i nakon pada u olujno more, Lara se nađe na otoku čiji joj stanovnici ne priređuju baš dobrodošlicu. Susreće tamo i tajanstvenog muškarca (Walton Goggins) koji tvrdi da je tamo završio zahvaljujući njezinom ocu.

Uz glazbenu podlogu velikog hita Destiny's Child 'Survivor', Lara preživljava padove u divlju rijeku, niz slapove i u nepoznate ponore, a naoružane neprijatelje koji ju progone džunglom rješava u trku lukom i strijelom.

Novi film Tomb Raider u hrvatska kina dolazi u ožujku ove godine.

  • +10
Alicia Vikander postala Lara Croft Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia