omiljena sestrična

Iz ovog razloga princeza Eugenie ne želi veću ulogu u monarhiji

28.03.2024 u 16:47

Bionic
Reading

U razdoblju u kojem su se kralj Charles i Kate Middleton posvetili liječenju i oporavku, ostali članovi kraljevske obitelji primorani su malo 'potegnuti'. Mlađa kći princa Andrewa vrlo je bliska s obitelji, no odlučila je ne preuzimati dodatne dužnosti

Pritisak u Velikoj Britaniji jači je no ikad otkako je došlo do izvanredne situacije zbog odsutnosti kralja Charlesa i Kate Middleton. Nakon što je dvojac objavio svoje teške dijagnoze, mnogi su se zabrinuli za budućnost monarhije koju sada predstavljaju kraljica Camilla i princ William, ali i princeza Anne, znana kao najvrjednija članica kraljevske obitelji.

I dok princ William, princeza Anne i 76-godišnja kraljica izvršavaju veći broj dužnosti kako bi osigurali imidž obitelji i dojam da ih ni bolest ne može pokolebati, mnogi su očekivali da će se i kćeri princa Andrewa malo više aktivirati.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Princeze Beatrice i Eugenie bliske su s kraljevskom obitelji te su uspjele održati dobre odnose i s Harryjem i s Williamom. Unatoč diplomatskim vrlinama, 34-godišnja princeza Eugenie odlučila je da ne želi preuzimati više odgovornosti.

'Princeza Eugenie vjerojatno je oprezna s preuzimanjem kraljevskih dužnosti jer vam to oduzima cijeli život', rekao je bivši batler kralja Charlesa, Grant Harrold.

Eugenie je majka dvojice dječaka, 3-godišnjeg Augusta Philipa i malenog Ernesta Georgea, koji će krajem svibnja proslaviti prvi rođendan. Uz to, trenutno radi kao direktorica u umjetničkoj galeriji Hauser & Wirth u Londonu i želi se fokusirati na karijeru na umjetničkoj sceni.

'Ona je jako zainteresirana za svoju karijeru - i to je nešto oko čega je jako strastvena', rekao je Harrold za strane medije.

  • +6
Kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia