princeza anne

Iz ovog je razloga zovu najzaposlenijom kraljevskom ličnosti

05.01.2024 u 15:53

Bionic
Reading

73-godišnja princeza Anne još odavno nosi nadimak najzaposlenije osobe u kraljevskoj obitelji, a staru je naviku prenijela i u novu godinu. Upravo je ona prva članica obitelji koja se vraća svojim kraljevskim dužnostima u 2024. godini

Tijekom 2023. godine 73-godišnja Anne obavila je 457 angažmana, a u ovoj godini također već vodi. Već je jučer princeza Anne pokazala da ni ove godine ne planira usporiti tempo. Kao prva članica kraljevske obitelji koja se vratila na dužnost, princeza je prisustvovala konferenciji o poljoprivredi u Oxfordu u ulozi počasne predsjednice organizacije.

U Oxfordu je Anne održala govor na konferenciji te istaknula poljoprivredu koja kao obiteljsko poduzeće razumije dugoročnu vrijednost. I Anne i njezin brat Charles oduvijek su voljeli prirodu i posao u vrtu pa i ne čudi da je 73-godišnjakinja posjetila konferenciju koja ukazuje na važnost poljoprivredne industrije za budućnost.

Stilski zaokret Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Kralj i kraljica te princ William s obitelji još se uvijek nisu vratili svojim kraljevskim dužnostima, a njihov povratak očekuje se idućeg tjedna, kad se i djeca vraćaju školskim obvezama.

Iako su pojavljivanja Kate Middleton možda najtemeljitije popraćena, ona je prošle godine imala tek 128 kraljevskih susreta, što je značajno manje od vodeće Anne. Princ William i princ Richard obavili su 172, Camilla 223, princ Edward 297, a kralj Charles čak 425 kraljevskih susreta.

Kasnije u siječnju će Anne sa suprugom Sir Timothyjem Laurenceom otputovati u Šri Lanku kao predstavnici britanske kraljevske obitelji na događajima povezanim sa 75. godišnjicom diplomatskih odnosa između Šri Lanke i Ujedinjenog Kraljevstva.

Preuzet će angažmane i sastati se s lokalnim zajednicama i vjerskim skupinama u glavnom gradu Colombu, gradu Kandyju u središtu Šri Lanke i Jaffni na sjevernom kraju zemlje, a tijekom svog boravka će se sastati i s predsjednikom Šri Lanke Ranilom Wickremesingheom.

  • +7
Kate Middleton s djecom Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

I ovog se Božića Anne priključila obiteljskoj šetnji s obitelji u Sandringhamu, mjestu gdje je obitelj provela božićne praznike.

  • +3
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia