NIJE SVE KAKO SE ČINI

Javnost nikada nije doznala pravu priču o prvom susretu princa Frederika i njegove Mary

05.01.2024 u 08:22

Bionic
Reading

Bliska prijatelj iceprinceze Mary, koja će 14. siječnja, zahvaljujući abdikaciji svekrve, kraljice Margrethe, i sama postati danskom kraljicom, otkrila je kako je ona svog supruga, danskog princa Frederika upoznala na privatnoj večeri, a ne slučajno, kako se svih ovih godina pisalo

Australka, princeza Mary, svog je budućeg supruga upoznala u pubu u Sydneyju i to tijekom Olimpijskih igara 2000. godine, no blizak prijatelj kraljevske obitelji, uoči krunidbe, tvrdi da javnost nikada nije doznala cijelu priču.

Iako se godinama predstavljalo kako je njihovo upoznavanje bilo poput kakve moderne bajke, bliska prijateljica princeze Mary tvrdi da je u stvarnosti sve izgledalo malo drugačije. Priča koja je plasirana u javnost bila je da je Mary 'naletila' na danskog princa u pubu Slip Inn u Sydneyju, tijekom ljetnih Olimpijskih igara 2000.

Petogodišnji princ Louis osvojio je naša srca, evo što je ove godine izvodio Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

U trenutku upoznavanja, ona nije imala pojma da je upoznala budućeg danskog kralja, no Amber Petty, bliska prijateljica princeze Mary, sada tvrdi kako su se njih dvoje zapravo upoznali na ekskluzivnoj privatnoj večeri kojoj je prisustvovala nekolicina članova kraljevskih obitelji koji su bili u posjetu Australiji povodom Olimpijskih igara.

'Žao mi je što ću sada slomiti svima srce, no ne radi se o nasumičnom upoznavanju s prinčevima u pubu. Nije to bila slučajnost niti slučajan susret... bila je to organizirana privatna večera tijekom Olimpijskih igara na koju je bila pozvana i Mary, a većina gostiju tamo je bila kraljevske krvi', tvrdi Amber Petty.

  • +9
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

S princem Frederikom tamo je bio i njegov brat, princ Joachim, princ Nikolaj od Grčke i Danske te budući španjolski kralj Felipe VI.

Felipe i Frederik ostali su bliski sve od tada, a španjolskom kralju čak je data čast da bude krsni kum njihovom najmlađem sinu, princu Vincentu.

Sama Amber Petty bila je djeveruša na kraljevskom vjenčanju održanom 14. svibnja 2004. u katedrali u Kopenhagenu, a o svom dugogodišnjem prijateljstvu s budućom kraljicom kaže:

'Udaljenost je oduvijek bila teška, pogotovo kad ne znaš kada ćeš ponovno vidjeti ili zagrliti ljude koje voliš. No, naučila sam biti strpljiva i zahvalna da smo i dalje živi i zdravi, a nove uspomene tek ćemo stvoriti.'