POZIVa NA POBUNU

Ivana Paradžiković o stanju u Ukrajini: 'Čisti je to PTSP. Sramim se u ime svih nas'

25.02.2022 u 20:50

Bionic
Reading

Poput brojnih poznatih Hrvata, nekadašnja voditeljica 'Provjerenog' na Novoj TV osvrnula se na rusku invaziju na Ukrajinu

U podužoj objavi na Instagramu, Ivana Paradžiković osvrnuvši se na aktualna događanja u Ukrajini prisjetila se i Domovinskog rata.

Čisti je to PTSP. Jedna od rijetkih scena kojih se sjećam iz onog prokletog rata je trenutak kada su mi odvodili prebijenog tatu. U oklopnom vozilu bile su već ulovljene tri ustaše. Moj je tata bio četvrti’, započela je svoju objavu.

‘Međutim, strašnije od pucanja i batinanja i noževa i bombi bila je scena koja mi se zauvijek urezala u pamćenje. Sve komšije stajale su nijemo na svojim kućnim pragovima. Zamrznuti, prestravljeni. Imala sam 10 godina i vrištala sam: šta gledate, šta ne pomognete, odvode mi tatu! Zaprepastilo me što ne spriječe to!’

‘30 godina kasnije, nalazim se na toj drugoj strani. Danima iz minute u minutu, zajedno s ostatkom svijeta, poput reality showa, promatram kako neka djeca gube svoje domove, ljudi gube živote... i sramim se. Sramim se u ime svih nas. Odvratni. Komforni. Zavrni jebeni plin. Ugasi swift. Pokaži otpor. Pobuni se... jer jednom će netko doći i po tebe’, zaključila je.

  • +3
Ivana Paradžiković Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL