SASVIM ISKRENA

Ivana Paradžiković o incidentima doživljenim u Americi: 'Priroda je lijepa ali...'

25.04.2023 u 17:01

Bionic
Reading

Nakon što je uvjetno osuđena, novinarka i urednica Ivana Paradžiković otišla je u Ameriku, a dojmove s puta - pozitivne koliko i negativne - iz dana u dan dijeli s pratiteljima na Instagramu

‘Priroda je lijepa,al’ zaj*** društvo.nemojte me krivo shvatiti, svako generaliziranje je glupo i opasno. Ovo su samo dojmovi putujući većinom New Mexicom, šestom najsiromašnijom američkom državom. Svi su toliko pristojni. Isprogramirano pristojni. Ispričavaju se u trgovini ako ti na sekundu zaklone pogled na policu, ako ti dijete na blagajni stoji preblizu…milijardu puta sam čula: i’m sorry. Ali, ako zatrebaš pomoć, ako želiš prijeći tu granicu jezive fejk pristojnosti, onda vidiš koliko su otuđeni. Poželjeli smo prespavati na privatnom imanju, ne traživši ništa, lik nam je mrtvo hladno, uz pratnju 6 rotvajlera, dao do znanja da nismo dobrodošli’, započela je objavu zatim se dotaknuvši situacije koju je doživjela u interakciji s jednom zaposlenicom aerodroma.

‘Zaposlenica na aerodromu, nakon što smo se iznervirali na konstataciju kako nam Delta neće platiti hotel i taxi zbog kašnjenja leta, na dan kad je uragan sravnio Mississippi sa zemljom, uz tvrdnju kako Delta ne kontrolira vrijeme već Bog…tu našu nervozu i umor, protumačila je kao rasizam. Da joj se tako obraćamo jer je ona crna, a mi bijeli! Zvala je osiguranje. Tamnoputog muškarca od 195 cm i 150 kg, da nam on pojasni! Ona je ispoštovala proceduru, napravila po propisima da zaštiti sebe. Sve izvan toga sto podrazumijeva empatiju i ljudskost, nema šanse. Borba je to za život i svatko misli samo na vlastito preživljavanje’, zaključila je.

Prije nekoliko dana Ivana je podijelila nova iskustva boravka u Novom Meksiku, savezne države u jugozapadnom SAD-u, odakle već tjednima izvještava.

'Što smo učinili?! Nije pitanje, više zgrožena konstatacija, koja mi se vrtjela glavom. Vidjela sam najgore od svijeta danas. Ogromne količine smeća, beskućnika, meth ovisnika, pasa lutalica, lešina uz cestu. Džinovske porcije hrane, sve super size. Ljudi, ne pretili već gojazni, jer zdravu hranu si rijetko tko može priuštiti. Sve je abnormalno skupo. Tucet jaja 12 $. Sirni namaz 7$'...

  • +7
Ivana Paradžiković Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL