MASTERCHEF

Ivana, Matija i Ana u borbi za ostanak

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.05.2011 14:12
  • Objavljeno 11.05.2011 u 14:12
Masterchef Ivana, Matija i Ana

Masterchef Ivana, Matija i Ana

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Troje kandidata koji su bili najlošiji u prethodnom izazovu, Ivana, Matija i Ana, okušat će se u eliminacijskom izazovu

Ivana, Matija i Ana morat će pripremiti slasticu prema uzorku jedne od najboljih slastičarki u Hrvatskoj, Petre Jelenić. Najlošiji među njima morat će napustiti Masterchef kuhinju nakon čega 14 natjecatelja nastavlja svoje sudjelovanje u showu, i to do petka kada će broj kuhara biti smanjen za još jednog.

Petra Jelenić je sa samo 23 godine bila šefica slastica u Dubaiju, a kandidatima će prezentirati svoj Krokenbuš, slasticu čiju će repliku kandidati morati napraviti u dva sata i trideset minuta. Prema Petrinim riječima, desert mora biti vizualno lijep, ali je važnije da se doživi 'preporod' kad ga se kuša.

Kandidati će se naći gotovo u stanju šoka kada će ugledati tortu Krokenbuš. Ivana će zapanjeno uskliknuti: 'Isuse Bože', Ana samo glasno uzdahnuti, a Matija prokomentirati: 'Treba mi sedam sati da napravim to.'

Petra Jelenić će naglasiti kandidatima: 'Tko god se ozbiljno bavi kuharstvom, mora znati nešto od slastičarstva.'

Prema Petrinim riječima, kandidatima će najteži dio biti ne opeći se i ostati čitav, zato što se karamel mora grijati na 160 stupnjeva. 'Bojim se samo da ne izađu ozlijeđeni' , dodala je Petra. Krokenbuš je Petra prvi put radila u srednjoj školi i to je, priznaje, bio fijasko, pa stoga neće biti pretjerano stroga. Dodala je kako joj je drago vidjeti da se netko barem trudi. Kandidati, prema Petrinu mišljenju, moraju biti skoncentrirani i moraju paziti što rade.

Tko je bio najlošiji u ovom izazovu i tko napušta show, saznat ćemo u večerašnjem Masterchefu na Novoj TV.
 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi