VELIKA ŽIVOTNA PROMJENA

Ivana Banfić o odluci da se preseli na selo: 'Nije to tako bajkovito, da se razumijemo. Ali volim čeprkati po vrtu, to me smiruje'

05.02.2022 u 12:49

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko godina Ivana Banfić živi na selu, u mjestu Stara Drenčina, nedaleko Siska gdje je pronašla svoj mir. Nikad nije skrivala koliko joj odgovara takav način života, daleko od gradske vreve, a sad je otkrila i detalje svoje odluke da preseli na selo

Sa suprugom Krunom Ladišićem i sinom Janom, nekadašnja zvijezda domaće dance scene pronašla je novi dom daleko od gradske gužve i buke. S vremena na vrijeme na svom Instagram profilu podijeli neku svoju fotografiju na kojoj kopa ili plijevi vrt, čisti staju…

Novi način života donio joj je mir, a u emisiji Nove TV 'Zdravlje na kvadrat' otkrila je kako je donijela tu odluku i kad ju je prelomila u sebi.

'Nešto u meni je čučalo, ono, iskonski, prirodno, daj ne mogu više biti u gradu. Htjela bih neku promjenu, htjela bih živjeti u prirodi, makar nisam bila prije takva. Počelo me to privlačiti, i jednostavno smo se odlučili moja obitelj, i ja! Ajmo napraviti taj korak i idemo u prirodu. Nije to bajkovito tako, da se razumijemo, kako si mi to zamišljamo u glavi. Ima puno ljudi koji pitaju: 'Joj, ja bih išao u prirodu, živjeti, pobjeći od grada.' A ja rekoh, gle: Moraš dobro razmisliti, možeš napraviti taj korak, ali nije to sad bajka. Priroda te iskušava', rekla je Ivana.

Jedan od novih poslova koje je naučila na selu je sijanje: 'Da! Nije meni vrt uspio odmah. Pa jedno tri dobre godine je trebalo meni da vrt uspije. Onako da sam baš imala plodove. Četvrtu godinu sam imala top, i to sam bila zadovoljna'.

Štikle je zamijenila gumenim čizama, a mikrofon motikom, no to je, kaže, ispunjava i smiruje.

  • +4
Ivana Banfić Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

'Ne možeš u prirodi i na selu živjeti u štiklama. Moraš imati gumene čizme, gojzerice. Volim čeprkati po vrtu. To me smiruje. A to je i nekakvo novo iskustvo koje nisam imala. Dotad, do te odluke sam živjela 20 godina samo na štiklama, u utegnutim haljinama, i bila sam vlasništvo medija, i stalno sam morala biti super, i morala sam biti lijepa. I bez obzira jesam li imala temperaturu, ili nisam, ili mi se baš danas nije dalo, ali odlučila sam. Ja sam lijepa i prirodno. Ne trebam sve te fasade da budem lijepa. To mi se nešto preokrenulo. A kad se to preokrenulo? Kad sam rodila svog sina Jana. Tada sam se počela pitati: A čekaj sad! Ima tu i nešto drugo? Po što smo mi to došli ovdje na ovaj planet, po koja iskustva?', izjavila je Ivana.

Ivana je i dobra kuharica, a na YouTube kanalu je pokrenula i 'IBee Cooking Show' u kojem pokazuje svoje kulinarske vještine.

'Pa ja sam to i prije radila, samo nisam radila to javno za kamere. Znači za van sam bila moj posao, štikle, tepih, a doma sam u trenirci razvlačila tijesto i kuhala. I sve ostalo. Nije to sad ovo što celebrity pokazuju na van. To je uloga za van. To je show. To su dva života. Ne izgleda to baš tako, pogotovo ne kod nas', otkrila je.