VRIJEDI Čuti

Ivan Rakitić reagirao na paniku oko koronavirusa: 'Mislite na druge, vjerujte ljudima koji brinu za nas'

16.03.2020 u 15:37

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone uključili su se u akciju 'Ostani kod kuće' s kojom poručuju svima da ostanu u svojim domovima dok traje pandemija. U akciju se uključio i jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Ivan Rakitić

Pandemija koronovirusa pogodila je čitavi svijet, a osim prijetnje zdravlju uzrokovala je i veliku ekonomsku štetu. Otkazane su priredbe, koncerti i sportska natjecanja. Ivan Rakitić vrijeme karantene iskoristio je kako bi poslao video poruku svima vezano uz aktualnu situaciju, a službeni Twitter profil Barcelone prenio je njegovu poruku svijetu.

'Ja sam Ivan Rakitić i želim vam poslati poruku iz svoje kuće. Mislim da je jako bitno slijediti upute koje dobivamo, mislim da svi trebamo ostati kod kuće i iskoristiti to vrijeme za obiteljske aktivnosti. Moramo raditi i misliti na druge stvari te vjerovati ljudima koji brinu o nama. Perite ruke dobro, izbjegavajte kontakte s drugim ljudima i zajedno ćemo prebroditi ovo. Hvala i pozdrav', poruka je koju je uputio Ivan Rakitić naš nogometaš na španjolskom jeziku.

View this post on Instagram

🛋👱🏼‍♂️relax en casa 🏠😁

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Podsjetimo, španjolsko prvenstvo je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, a Rakitićeva Barcelona nalazi se na čelnoj poziciji. U akciji sudjeluje i najslavniji igrač Katalonaca Lionel Messi.

Ovo su preventivne mjere koje možete poduzeti za zaštitu od koronavirusa: