PRIJE 18 GODINA

'Iskopali' smo staru fotografiju: Ovakve se Jelene, Doris i Indire sigurno ne sjećate

26.09.2018 u 12:36

Bionic
Reading

Mnogi vole zaviriti u stare fotografije zvijezda, onih s početka njihovih karijera, kad su na sve moguće načine pokušavale izgledati zanimljivo, privlačno i medijske pažnje vrijedno. Evo kako su Jelena Rozga i Indira Levak, u to vrijeme Vladić, kao pjevačica grupe Colonia pokušavale izgledati moderno i 'in' prije 18 godina, na počecima svojih uspješnih priča uz Doris Dragović, tada već veliko ime na sceni

Jedna od najvećih dama hrvatske estrade Doris Dragović uzor je mnogim mlađim pjevačicama na domaćoj i regionalnoj sceni. Tako ni njezine mlađahne kolegice nisu propustile čuti pokoji dobar savjet i fotografirati se s njom na jednom od glazbenih hepeninga, na kojem su skupa sudjelovale.

Fotografija je nastala prije 18 godina, u studenom 2000., na dodjeli nagrade Zlatna ptica najnakladnijim izvođačima Croatia Recordsa.

Jelena Rozga tada je furala sasvim drukčiji imidž od današnjeg. Imala je kraću, pepeljastu boju kose i puno napadniji make up.

Profesionalnu glazbenu karijeru započela je 1996. godine, kada je na Dori izvela pjesmu 'Aha' te osvojila drugo mjesto. Na Melodijama hrvatskog Jadrana 1996. godine, s nepunih 19 godina, debitirala je kao pjevačica grupe Magazin i to pjesmom 'Suze biserne'.

Na počecima karijere je znala govoriti kako je Doris Dragović njezin pjevački uzor. Obje su bile u 'klanu Huljić' pa su se vrlo često družile u raznim prigodama.

  • +23
Jelena Rozga Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Indira Levak, tada Vladić, bila je članica grupe Colonia koja je u to vrijeme eksperimentirala s imidžom. Najviše je nosila lateks tajice i haljine, čupala obrve i imala svoju prirodnu boju kose, tamnosmeđu. Te godine kad je nastala fotografija Colonia je objavila album 'Jača nego ikad'.

  • +2
Indira Levak Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Doris Dragović objavila je 2000. godine uspješni album 'Lice' te nastupila na Melodijama hrvatskog Jadrana, na kojima je s pjesmom 'Kralj' osvojila drugu nagradu te na Zadarfestu s pjesmom 'Robujem'.

Kad su divu dalmatinskog popa svojevremeno pitali o kraljicama estrade (Severina vs. Jelena Rozga), ona je diplomatski odgovorila: 'Rekla bih da je to počelo davno… Za mene je kraljica svaka ona koja se kraljicom osjeća.'

  • +6
Doris Dragović Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL