zadivljuje svijet

Ima mnoštvo talenata: Kate Middleton je pokazala vještinu rukovanja pčelama

20.05.2023 u 19:21

Bionic
Reading

U subotu 20. svibnja se održava Svjetski dan pčela, a i kraljevska obitelj je na svoj način obilježila taj dan s princezom Kate u glavnoj ulozi

'Pčele su vitalan dio našega eko-sistema i danas je odlična prilika za podizanje svijesti o ulozi pčela i drugih oprašivača u održavanju zdravlja ljudi i planeta', stoji u opisu fotografije na službenom Instagram profilu princa i princeze od Walesa.

Prizor je to na kojem se može vidjeti kako je Kate Middleton snimljena odjevena u pčelarsko odijelo i gumene čizme, kako se bavi košnicama, naravno, u dobrm raspoloženju.

Inače, Kate drži pčele u svojoj kući Anmer Hall na imanju Sandringham, a čak i sama proizvodi med. Prethodno je sa sobom donijela staklenku iz svoje 'kolekcije' kako bi je pokazala nekim školarcima kada je prije nekoliko godina posjetila londonski Prirodoslovni muzej. 'Želite li probati? Ovo je posebno iz moje košnice', rekla je tada, prema izvješću s događaja. Pčelarstvo je hobi koji dijeli sa svojim bratom, Jamesom Middletonom.

  • +23
Kate Middleton i princ William s djecom volontiraju Izvor: Profimedia / Autor: DANIEL LEAL / AFP / PROFIMEDIA

Kraljevska obitelj ima dugu tradiciju pčelarstva i u njihovom vrtu nalaze se košnice koje godišnje proizvode do 300 teglica meda za kraljevsku kuhinju. Kraljica Camilla, tada vojvotkinja od Cornwalla, 2020. godine postala je predsjednica međunarodne dobrotvorne organizacije 'Pčele za razvoj', koja pčelarstvom radi na smanjenju siromaštva. Kralj Charles III. je također poznat kao obožavatelj meda i voli žlicu meda za zaslađivanje čaja.

TO MORA DA JE LJUBAV

[FOTO] Zaljubljeni pogledi Kate Middleton upućeni princu Williamu nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Pogledaj galeriju

Podsjetimok, Kate je nedavno sudjelovala u 'najavnom' videu za Eurosong, kada je u plavoj kreaciji zasvirala klavir, a u više puta do sada pokazala svoje teniske sposobnosti, vještine crtanja i fotografsko umijeće te kako je spretna u fizičkim radovima povodom volonterskih aktivnosti.

Kate Middleton na Euroviziji Izvor: Profimedia / Autor: The Prince and Princess of Wales / Ferrari / Profimedia