ŠIRENJE KORONAVIRUSA

Idris Elba i supruga kanadskog premijera družili su se u Londonu, a s njima je bio i vozač Formule 1; je li Lewis Hamilton uspio izbjeći zarazu?

18.03.2020 u 13:37

Bionic
Reading

U svojoj posljednjoj objavi na društvenim mrežama slavni glumac i DJ dao je naslutiti kako je on koronavirus dobio nakon druženja sa suprugom kanadskog premijera. Iako je nije niti u jednom trenutku imenovao, iz njegovih riječi to se dalo naslutiti, a zajedno s njima bio je i vozač Formule 1, za kojeg se još uvijek ne zna je li među zaraženima

Na svom Twitter profilu poznati glumac Idris Elba odlučio je jasno i glasno stati pred kamere i u podužem videu, koji traje oko 17 minuta, objasnio svoje razloge zašto se uopće odlučio testirati na virus COVID-19, koji je, na žalost, za njega bio pozitivan.

Prvo je poručio teoretičarima zavjere da prestanu širiti gluposti kako se ljudi tamne boje kože ne mogu zaraziti, jer to nema nikakve veze, a potom je otkrio kako je odluku da se testira donio nakon što je doznao kako je osoba s kojom se nedavno družio pozitivna na koronavirus.

Iako nije imenovao osobu, kockice su se ubrzo posložile i doznalo se s kime je točno 47-godišnji Idris Elba bio u kontaktu. 4. ožujka u dobrotvornoj večeri u Londonu, Elba se družio, između ostalih, i sa suprugom kanadskog premijera Idrisa Elbe, 44-godišnjom Sophie Trudeau, a koja je prva otkrila da je zaražena.

'Teško je reći kada sam se zarazio, no znam jedino da sam bio izložen istom od 4. ožujka', otkrio je u videu Idris Elba dodajući kako je smatrao nužnim i odgovornim da promptno djeluje i testira se kako ne bi ugrozio ljude oko sebe.

Ono što zabrinjava je da je Sophie Trudeau posljednjih tjedana imala mnogobrojne kontakte, a na istoj večeri s njom i Elbom se družio i vozač Formule 1 Lewis Hamilton, no još uvijek nije poznato je li se i on testirao.