8. i 9. prosinca

IDEM rasprodao Vintage mjesec i pol dana unaprijed! Dodan još jedan koncert - u Močvari!

27.10.2023 u 12:33

Bionic
Reading

IDEM, autor albuma ‘POYY’, jednog od najuzbudljivijih regionalnih izdanja godine rasprodao je koncert u Vintage Industrial Baru gotovo mjesec i pol dana prije održavanja! Stoga je dodan još jedan datum, ali u drugom zagrebačkom klubu, pa će nakon Vintagea 8. IDEM nastupiti u Močvari 9. prosinca.

Već dugo se u Zagrebu nije dogodio ovoliko jak hype oko jednog debi indie albuma i izvođača. Iza pseudonima IDEM krije se Antuna Aleksa, multiinstrumentalist i član bendova Porto Morto, Trophy Jump i JeboTon Ansambl. Njegov ‘POYY’, ‘bedroom indie diy post pop punk smeće’ jedno je od najboljih ne samo domaćih nego i regionalnih izdanja 2023. na čijim krilma je rasprodao Vintage 42 dana prije održavanja. Treba istražiti gradske klupske svirke da se otkrije kad se zadnji put ovako nešto dogodilo, a pogotovo kada se dodao novi datum u drugom klubu.

Izvor: Društvene mreže

IDEM je prošli tjedan skinuo novi singl a albuma ‘POYY’, pjesmu ‘Nikad Ne Ne Idem Van’. Nakon ‘Žujice’, ‘Par put godišnje’, ‘Potopi ovaj brod’ i ‘ŠtetaŠtetaŠteta’ i time je stigao i peta izdvojena pjesma čime su doslovce pola albuma bili singlovi. ‘POYY’ je objavljen 28. svibnja ove godine u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records, a osim Zagreba koncertno će se promovirati i u Rijeci (28.10.), Novom Sadu (02.11.), Skopju (03.11.), Beogradu (04.11.) i Karlovcu (11.11.).

IDEM - Žujice Izvor: Društvene mreže

Ulaznice za IDEM-ov koncert u Močvari 9, prosinca nalaze se u prodaji po cijeni od 8 erua, a kupiti se mogu u Dirty Old Shopu i na Entrio.hr.