Dosljedna sebi

Ida Prester o strahu od starosti: 'Klinke su već s 20 godina u paranoji kako će izgledati...'

25.05.2023 u 14:18

Bionic
Reading

Posljednjih dana voditeljica i glazbenica promovira svoju novu pjesmu koju je napisala sama i video spot s kojima poručuje da 'godine moraju biti na ponos, a ne na sramotu' te da 'starost nije sramota, već privilegija'

Ida Prester ne libi se glasno izreći svoje stavove, a prije nekoliko godina je javno istupila protiv posramljivanja žena zbog njihovog prirodnog starenja.

'Znaš ono kad te pitaju koliko imaš godina pa kažu žene to se dame ne pita, zašto se ne pita? Zašto je to neka sramota reći, nije starenje sramota, starenje je privilegija ako je uspiješ doživjeti. Vidim te klinke već s 20 godina su u paranoji kako će one izgledati te bore, to je nešto grozno toga se treba sramiti', izjavila je za IN Magazin.

  • +3
Ida Prester Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Pojasnila je da za razliku od muškaraca žene se 'opterećuju, skidaju svaku dlaku, ispravljaju grbe na nosu, stavljaju trepavice, a da oni postaju predsjednici kućnog savjeta, predjesednici upravnih odbora i ćelavi s trbusima i dlakama ih ništa ne smeta'. Nije protiv estetskih zahvata, ako su učinjeni s mjerom.

Smatra da je 'starenje divno u svim oblicima'. Nije protiv tretmana, a nego je 'protiv nesreće i vječnog nezadovoljstva'.

Ida je sa supugom Vanijem u braku 10 godina, a zajedno odgajaju sinove Rija i Roka. Otkrila je da su za što sretniji brak u njihovu slučaju, ključna zajednička putovanja. Jednom mjesečno, kaže, moraju otići negdje kao par.