NA KOJI ĆE KOLEDŽ?

Iako ima tek pet godina, princ William i Kate Middleton već kroje budućnost najstarijem sinu

28.12.2018 u 09:47

Bionic
Reading

Iako je do njegova završetka osnovne škole i odlaska na prestižni koledž ostalo još nekoliko godina, Kate Middleton i princ William odlučili su da ništa ne žele prepustiti slučaju. Bliski prijatelji vojvotkinje od Cambridgea otkrili su britanski medijima kako ona sve više razmišlja da malenog Georgea jednog dana pošalje na koledž Marlborough, koji je i sama pohađala

Navodno se s tom odlukom složio i princ William, koji je zajedno sa suprugom zaključio kako je puno bolja opcija poslati Georgea u internat, čija je cijena za godinu vrtoglavih 100 tisuća kuna, negoli na Eton, koji su pohađali i on sam, ali i njegov mlađi brat, princ Harry.

Petogodišnji George trenutno pohađa školu Thomas Battersea, čija je godišnja školarina 50 tisuća kuna, i tamo bi trebao provesti idućih osam godina. Već sa 13 godina promijenit će adresu i otići najvjerojatnije upravo koledž Marlborough, koji se nalazi u Wiltshireu i jedan je od najboljih i najprestižnijih, no i manje tradicionalan od Etona, čija je godišnja školarina 110 tisuća kuna.

  • +19
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Koledž Marlborough pohađala je i Kate Middleton, kao i njezina sestra Pippa i brat James, i svo troje s radošću se sjećaju vremena provedenog tamo. S odličnim uspjehom nakon toga je otišla na St Andrews, gdje je na kraju upoznala Williama, i sve ostalo postalo je povijest.

Ipak, sve to i ne treba čuditi budući da su Kate i William javnost već iznenadli kada su Georgea upisali u školu Thomas Battersea, koja i nije prije bila odabir za članove kraljevske obitelji.

'Oni doista žele pustiti svoju djecu da se razvijaju i imaju jednako djetinjstvo kao i sva ostala djeca i nikada neće napraviti nešto nauštrb njih, samo zato što javnost to od njih očekuje', otkrio je izvor blizak kraljevskoj obitelji.