S UNIVERSAL MUSICOM

I on ima svoju cijenu: Talijanski tenor Andrea Bocelli potpisao ugovor kojim će u eri streaminga izvući najviše

15.10.2021 u 14:15

Bionic
Reading

Posljednji u nizu glazbenih zvijezda koje su potpisale višemilijunske ugovore o pravima na svoju glazbu je i slavni talijanski tenor Andrea Bocelli, koji je tijekom tri desetljeća karijere prodao više od 90 milijuna albuma

Kako bi unovčio još jednom sve svoje hitove koje je snimio tijekom tri desetljeća i više nego uspješne karijere, ali i kako bi snimio neke buduće albume te odradio i uživo emitirao koncerte, Andrea Bocelli potpisao je globalni ugovor s Universal Musicom.

Talijanski tenor koji je tijekom karijere prodao više od 90 milijuna albuma u cijelom svijetu i generirao više od 5 milijardi audio streamova, posljednji je u nizu velikih glazbenih zvijezdi koje su potpisale takav ugovor iz kojeg će, u eri streaminga, ipak izvući najviše.

S kime će potpisati ugovor nije pretjerano razmišljao, budući da je upravo Universal Music posljednjih 25 godina bio jedini distributer njegove glazbe.

'Vrhunac je sna svakog glazbenika pridružiti se u potpunosti umjetničkoj ekipi najveće diskografske kuće na svijetu. Slavim ovu novu avanturu punu ideja, novih projekata i, naravno, glazbe', izjavio je Bocelli nakon potpisivanja.

Prema potpisanom ugovoru stoji kako će Universal Music izdati njegove nove albume, ali i napraviti niz audiovizualnih projekata, što za televiziju što za livestreaming, ali i iskoristiti najviše od brenda Andree Bocellija kroz licenciranje njegove glazbe za televiziju, filmove, igre i oglase.

  • +9
Andrea Bocelli Izvor: EPA / Autor: PAULO NOVAIS

Dobro je poznato da je tijekom pandemije Bocelli napravio koncert na YouTubeu pod nazivom 'Music for Hope', a prijenos uživo iz katedrale u Milanu postao je najveći događaj klasične glazbe u povijesti YouTubea, sa, do danas više od 42 milijuna streaminga.

Inače, prije Bocellija istu je stvar prošlog tjedna napravila i Tina Turner, koja je svoja prava prodala BMG-u, u kolovozu je Madonna to napravila s Warner Musicom, dok je u prosincu prošle godine Bob Dylan prodao cijeli svoj katalog od 600 pjesama Universal Musicu i to za nevjerojatnih 300 milijuna dolara.