Novo filmsko čudo

Hvaljeni film 'Minari' osvojio Zlatni globus

01.03.2021 u 17:12

Bionic
Reading

Novo filmsko čudo u kinima gledamo od sljedećeg tjedna!

Noćas po našem vremenu održala se svečana dodjela nagrade Zlatni globus koju mnogi smatraju drugom po redu važnosti u filmskom svijetu, odmah iza prestižne nagrade Oscar. Jedan od filmova koji je trijumfirao na dodjeli jest i film MINARI koji je pobijedio u kategoriji najboljeg stranog filma, premda se radi o filmu američke produkcije. MINARI je dospio u tu kategoriju zbog toga što se kroz većinu filma priča korejski jezik, što nije nimalo čudno s obzirom na temu kojom se bavi – američko-korejskom obitelji koja se iz Kalifornije preseljava u državu Arkansas u potrazi za „američkim snom“. Novo filmsko čudo MINARI u kina nam stiže već sljedeći tjedan, točnije od četvrtka 11. ožujka, a mi ovom prilikom donosimo kino najavu ovog remek-djela!

Film MINARI, kao nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima, prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. Međutim, obiteljska se situacija u potpunosti mijenja s dolaskom prepredene, prostačke, ali nevjerojatno brižne bake. U vrtlogu nestabilnosti i izazova njihovog novog života u nimalo prijateljski nastrojenom području, film MINARI prikazuje neporecivu otpornost jedne obitelji i ukazuje nam na to što je zapravo dom.

Na popularnoj internetskoj stranici RottenTomatoes koja se bavi prikupljanjem filmske kritike diljem svijeta, hvaljeni film MINARI ima nevjerojatnih 98% pozitivnih ocjena, što je više čak i od ovogodišnjeg osvajača Zlatnog globusa za najbolji film – „Nomadland“. Publika je u preko 90% slučajeva filmu dala pozitivnu ocjenu što MINARI smješta na vrlo visoko mjesto favorita za predstojeće nominacije za nagradu Oscar.

Film MINARI napisao je i režirao Lee Isaac Chung, a u njemu su glavne uloge ostvarili Steven Yeun (širokoj publici vjerojatno najpoznatiji po ulozi u popularnoj televizijskoj seriji „Živi mrtvaci“), Yeri Han, Yuh-Jung Youn i Will Patton. Osim za film, režiju i scenarij, upravo su glumačke kategorije one u kojima se film MINARI učestalo spominje kao glavni favorit, posebno za sporednu žensku ulogu. Naime, Yuh-Jung Youn je već osvojila niz priznanja, uključujući i nagradu Američkog udruženja kritičara za najbolju sporednu glumicu, a za očekivati je da će u istoj kategoriji biti nominirana i za prestižnu nagradu Oscar.

S obzirom na hvalospjeve kritike i publike koji stižu sa svih strana i veliki broj već osvojenih nagrada i dobivenih nominacija od kojih se posebno ističu one za nagradu najboljeg nezavisnog filma, nagradu Američkog udruženja kritičara, nagradu Po izboru kritičara i nagradu Udruženja američkih glumaca, nesumnjivo je da MINARI spada u jedne od onih filmova koji se nikako ne smiju propustiti.

Američko-korejsku dramediju MINARI u domaćim kinima gledamo od četvrtka, 11. ožujka!

Izvor: Društvene mreže