SULEJMANOVA DVOJBA

Hurem ili Mahidevran - koja će pobijediti?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.10.2012 12:52
  • Objavljeno 12.10.2012 u 12:52
Mahidevran ili Hurem

Mahidevran ili Hurem

Izvor: Promo fotografije / Autor: rtl

Ukoliko gledate 'Sulejmana Veličanstvenog', sigurno gajite simpatije prema jednoj od sultanija koje se bore za naklonost svojih tijela gospodara

Majka prvorođenog sultanovog sina Mustafe, prelijepa Mahidevran izgubila je epitet nedodirljive u trenutku kada je u sultanov harem došla Aleksandra (Hurem), koja je potpuno osvojila Sulejmanovo srce. Ona se nikad se neće prestati boriti za Sulejmanovu naklonost, ponajviše zbog sinovljeve budućnosti, pa čak ni kada njezina najveća suparnica rodi sultanu još potomaka ili je on oženi.

Sultanijom Mahidevran upravljaju ljubomora i zavist prema Hurem. Zbog gubitka Sulejmanove ljubavi, Mahidevran si ne može pomoći. Tako je luđački premlatila Hurem, planirala ubojstvo, spletkarila s Gulšah, a zbog svega toga, sultan joj je okrenuo leđa.

Hurem je Mahidevran totalno bacila na koljena koja svoju ljubomoru ne može nimalo sakriti, a svakim plačem Sulejman je sve dalje.

To se uvelike sviđalo kćeri ukrajinskog svećenika koja je poznatija kao Aleksandra (Rokselana), vrlo brzo postala omiljena sultanova robinja, a potom i njegova supruga. Sulejmanu je rodila šestero djece: pet sinova i kćer. Imala je velik utjecaj na događaje u carstvu, a kumovala je propasti prvog Sulejmanovog sina Mustafe, proširivši glasine da planira zavjeru protiv oca. Nakon Sulejmanove smrti, njezin sin Selim popeo se na tron i vladao naslijeđenim carstvom.

RTL televizija

RTL televizija

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL televizija

Ambiciozna i lijepa – ali i jednako opasna! Hurem je još u haremu znala da će postati ženom najmoćnijeg vladara, a samim time i vladarica svijeta. Na pošten ili okrutan način rješavala bi se svakog tko bi joj stajao na putu do cilja – Ibrahim, Mahidevran, princ Mustafa

Glumica Meryem Uzerli koja ju je utjelovila kaže da je privatno vrlo slična crvenokosoj zavodnici koja osvaja sultanovo srce u seriji 'Sulejman Veličanstveni'.

'Hurem je jedna vrlo snažna žena te može planuti u sekundi. Treba mnogo energije za glumiti taj lik', ističe glumica.

Hurem je snalažljiva ili i opasno ambiciozna te je svojim spletkama postigla da uvijek bude po njenom. To je toliko izludjelo Mahidevran da je crvenokosu sultaniju prozivala i vješticom.

Sulejmanova majka djelomično je uspijevala kontrolirati netrpeljivost između Mahidevran i Hurem, ali se njihov odnos još više zaoštrio nakon njezine smrti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi