emotivne riječi

Hrvatske filmaše, kazalištarce, te cijelu kulturnu javnost i društvo šokirao je odlazak Lukasa Nole: Prijatelji i kolege opraštaju se od njega na društvenim mrežama

29.10.2022 u 19:15

Bionic
Reading

Hrvatsku je u subotu poslijepodne potresla tužna vijest o smrti proslavljenog filmskog redatelja i scenarista. Neutješni su brojni umjetnici, njegovi suradnici, prijatelji koji se opraštaju dirljivim objavama izražavajući sućut njegovoj obitelji

Lukas Nola je preminuo u 59. godini u bolnici nakon duge i teške bolesti o kojoj je otvoreno pričao za medije. Uz to što je pisao dramske tekstove, ovaj se filmski velikan bavio kazališnom režijom i režiranjem eksperimentalnih filmova, a za svoj rad je višestruko nagrađen. Glumčeva se obitelj još nije oglasila povodom njegove smrti, a tužnu vijest potvrdio je njegov prijatelj, glumac Goran Grgić.

'Izuzetno mi je teško. Sad sam u ‘Zvijezde pjevaju‘ i moram nastupati i nemam vremena razmišljati o tome uopće. Izuzetno mi je žao što se to dogodilo. Dugo se borio sa svime, ali eto', rekao je shrvani glumac za Večernji list.

Dalibor Matanić bio je među prvima koji je svom kolegi posvetio objavu na Facebooku. 'Strašno, čisti horor. Sućut Barbari, djeci i obitelji na smrti Lukasa Nole', poručio je.

strašno🖤😢čisti horor😞sućut Barbara Nola, djeci i obitelji na smrti lukasa nole🖤

Objavljuje Dalibor MatanicSubota, 29. listopada 2022.

'Lukas. Dao si mi moju prvu ulogu na filmu. Ne bih bila osoba koja jesam da te nisam poznavala. Osjećam se počašćeno što sam imala priliku učiti od tebe. Volim te i mirno putuj , veliki care', napisala je Tihana Lazović pored njihove zajedničke fotografije.

  • +4
Tihana Lazović Izvor: Cropix / Autor: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Bojana Gregorić Vejzović u pričama na Instagramu objavila je redateljevu crno-bijelu fotografiju sa slomljenim srcem.

Natalija Đorđević je na Instagramu se psrisjetila: 'Prije 20 godina, treća godina Akademije, telefon, bok ja sam Lukas Nola, gledao sam te na ispitu, hoćeš glumiti u mojoj predstavi.. moja prva uloga.. zahvalna zauvijek'.

Nina Violić je bez puno riječi i opisa, objavila nekoliko fotografija iz prošlosti, a na jednoj od njih su Lukas Nola i Jelena Miholjević.

'Počivaj u miru, dragi Lukas, i neka Ti je laka hrvatska zemlja', objavila je na svom Instagram profilu Anja Šovagović Despot.