OVO JE NJEZINO VRIJEME

Hollywood ju je vjerno čekao: Nakon kraha u 90-ima Demi Moore spremna je za novu priliku

22.05.2024 u 06:02

Bionic
Reading

Iako je 90-ih bila jedna od najvećih zvijezda Hollywooda, nekoliko loših odluka, razvod od Brucea Willisa i brak s Ashtonom Kutcherom učinili su svoje. No čini se da novo vrijeme za Demi Moore dolazi u 61. godini života, jer ne samo da izgleda bolje no ikada, već je i njezin najnoviji film predstavljen u Cannesu nagrađen ovacijama dugim čak 13 minuta

Čekali smo od 1997. i napokon dočekali - Demi Moore vratila se na velika vrata i besprijekorno odradila svoje prvo pojavljivanje na crvenom tepihu. Tu čast dobio je 77. filmski festival u Cannesu, na kojem je prikazan film 'The Substance', a koji je u konkurenciji za glavnu nagradu, Zlatnu palmu. Pritom je jedna od najvećih filmskih zvijezda 90-ih raspametila sve - od obožavatelja do medija.

Danas 61-godišnja glumica privukla je pažnju i svojim modnim odabirima, koji su laskali njezinoj nevjerojatnoj figuri, a nakon što je prikazan triler francuske redateljice Coralie Fargeat, u kojem ima glavnu ulogu, publika je cijelu ekipu nagradila ovacijama.

To možda ne bi bilo ništa čudno da nisu potrajale nevjerojatnih 13 minuta i to su, barem za sada, najduže ovacije ove godine u Cannesu.

NIKAD LJEPŠA

Demi Moore plijeni ljepotom, ali i stilom; ovako dobre haljine dugo nismo vidjeli

Pogledaj galeriju

A posljednji put Moore je bila u Cannesu prije 27 godina, nakon čega nije imala neke veće i značajnije uloge. Sve do tada bila je holivudska miljenica, osobito nakon 'Duha', koji je snimila s Patrickom Swayzejem, a potom i 'Nemoralne ponude' i 'Razotkrivanja'.

Fasciniranost njezinim likom i djelom pokazala je i slavna fotografkinja Annie Leibovitz jer je za naslovnicu Vanity Faira 1991. snimila sada već kultnu fotografiju na kojoj glumica u visokom stupnju trudnoće pozira gola, što je tada izazvalo popriličnu buru u javnosti.

CHIC DEMI MOORE

Ovo je jedna od najljepših ljetnih haljina ove sezone, a ona je nosi s toliko stila

Pogledaj galeriju

No pokazala je da nije samo ljepotica, već i da zna glumiti, primjerice u drami 'Malo dobrih ljudi' s Tomom Cruiseom i Jackom Nicholsonom, no dolazak novog stoljeća nije joj išao u prilog. Tada je počela puniti naslovnice tabloida zbog privatnog života, a ne više zbog sjajnih filmskih uloga.

S Bruceom Willisom, još jednom holivudskom zvijezdom, dobila je tri kćeri i razvela se, a onda je završila u braku s mlađahnim Ashtonom Kutcherom. Tog se vremena danas nerado sjeća. Dok je s Willisom ostala u dobrim odnosima te mu je sada oslonac u trenucima njegove životne borbe, po Kutcheru je oplela u svojim memoarima, ni najmanje ga ne štedeći.

demi, eva i emma

Ovakav glamur Cannes dugo nije vidio: Pogledajte haljine koje su ukrale svu pažnju

Pogledaj galeriju

Upravo zbog svega toga ne čudi što sada ponovno uživa u pažnji kojom je podjednako nagrađuju publika i mediji.

Zahvaljujući tome uspjela je potisnuti neuspjehe poput 'Striptiza' 1996., koji je te godine proglašen najgorim filmom, ali i 'G.I. Jane' godinu kasnije. Povratak na sam vrh donijela joj je uloga Ann Woodward, bivše showgirl i njujorške glumice optužene za ubojstvo muža 1955. godine, u seriji Ryana Murphyja 'Feud: Capote vs. The Swans', a koja bi joj, kažu dobro upućeni, mogla donijeti i toliko željenu nominaciju za Emmy.

Kritika ju je nahvalila i u 'The Substanceu', osobito jer se morala transformirati u staricu, ali i glumiti potpuno gola, zbog čega je morala izaći iz svoje zone komfora.

Nakon svega što je pokazala, holivudska baka (zahvaljujući najstarijoj kćeri Rumer, koja je rodila prije godinu dana, op.a.) jasno je dala do znanja da ovoga puta nema namjeru odustati tako lako.

sve osim nogometa